Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray Liv Hospital, Euroleague’de son 8 için mutlaka kazanması gereken maçta Zalgiris’i deplasmanda yıktı. Furkan-Arroyo ikilisinin nefis oyunlarıyla sonuca giden Cim-Bom averajını da düzelterek çeyrek final yolunda dev bir adım attı

THY Euroleague F Grubu’nda TOP 16 mücadelesini sürdüren Galatasaray Liv Hospital, Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını deplasmanda 84-72 yenmeyi başardı, 12. maçında 6. galibiyetine ulaştı.
İlk 8 takım arasına girebilmek için Kuban ve Bayern Münih ile kıyasıya bir yarış içine giren ve büyük olasılıkla Rus ekip ile averaj hesapları yapacak olan temsilcimiz, deplasmanda 12 sayılık farkı yakalayarak, genel averajını da düzeltme şansı yakaladı.
Bonsu’nun yokluğunda Furkan’ın üzerine düşen büyük yükü, 10 sayı, 14 ribaunt ile başarıyla taşıması, sahada kaldığı her saniye savunma sertliğini doruğa çıkarması, temsilcimizi maç boyunca rahatlatırken, ilk çeyrekte Hairston, ikinci periyotta Markoishvili, ikinci yarının tamamında ise Arroyo’nun hücum performansı, ekibimizi galibiyete taşıdı. Özellikle ilk yarıda rakibin iki silahı Dentmon ile Pocius’a yapılan akıllı savunma, kenardan gelerek çok önemli katkı veren Sinan ve Macvan’ın desteği de unutulmamalı.

Arroyo sahneye çıktı
İlk periyodu 20-12 önde bitiren temsilcimiz, ikinci çeyrekte farkı 11 sayıya kadar çıkardı ancak ev sahibinin devre sonunda art arda attığı üçlükler, farkı kapattı, devre 38-35 tamamlandı.
Zalgiris, hücum gücüyle galibiyete ulaşabilmek için takımı kısalttığında boyalı alan üstünlüğünü artıran, bunun devamında da dışarıdan uygun pozisyonlar bulan Galatasaray, ikinci yarıda 17 sayı sığdıran Arroyo’nun başrolü üstlendiği üç sayı bombardımanıyla rakibini yıktı, çeyrek final yolunda dev bir adım daha attı.

Haberin Devamı

Aslanlar gibi

Aslanlar gibi
BASKETBOL PANORAMA

HAFTANIN?TAKIMI

GAZİANTEP

Son dönemin formda ekibi, Galatasaray karşısında da kazanmayı başardı, güçlü rakibini savunma performansıyla devirerek, play-off için umutlarını artırdı.

HAFTANIN?KARMASI

JEROME RANDLE

TRABZONSPOR M.PARK

Telekom deplasmanında çok kritik anlarda sahne aldı, 8’de 6 saha içi isabetle 17 sayı, 2 ribaunt, 3 asistle oynayarak takımını galibiyete taşıdı.

Haberin Devamı

ERNEST BREMER

ROYAL HALI GAZİANTEP

17 sayı, 5 asist, 2 ribauntluk performansını, özellikle Galatasaray’ın öne geçtiği ve farkı açtığı anlarda sergiledi, takımını ayağa kaldıran isimdi.

BANVİT

Pınar Karşıyaka karşısında galibiyetin çok rahat elde edilmesini sağlayan isimdi. 5’te 4 üç sayıyla 20 sayı, 10 ribaunt, 2 asistle yine maçın en iyisiydi.

ELIJAH HOLMAN

UŞAK SPORTİF

Son maçlardaki süper performansını Tofaş deplasmanına da taşıdı. Etkili savunmasının yanı sıra 17 sayı, 13 ribaunt, 2 asistlik performansıyla yıldızlaştı.

EN?İYİ?OYUNCU

JUSTIN CARTER

UŞAK SPORTİF

Ligin flaş takımı, galibiyet serisine Tofaş deplasmanında devam ederken, yıldız oyuncu 27 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, 1 top çalma, 2 blokla yine büyüledi.

COACH: JURIJ ZDOVC

ROYAL HALI GAZİANTEP

Galatasaray’a karşı savunmada iyi hazırlanmıştı. Hem Arroyo’yu durdurmayı başardı, hem de uzunları devreye sokmadı ve takımına galibiyeti kazandırdı.

Haberin Devamı

SAVUNMACI

OLIVER STEVIC

ROYAL HALI GAZİANTEP

Galatasaray karşısında 11 sayı, 8 ribaunt, 3 top çalma ile oynadı, rakip uzunları potaya yaklaştırmayıp, kritik galibiyette çok önemli rol oynadı.

6. ADAM

DOĞUKAN ŞANLI

BEŞİKTAŞ INTEGRAL FOREX

1995 doğumlu oyuncu, takımının ilk yarısında çok zorlandığı Olin karşılaşmasında kilidi açan isimlerden oldu, 15 dakikada 8’de 5 saha içi isabetle 12 sayı buldu.