Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisinin 3. maçında Fenerbahçe Beko, Darüşşafaka’yı deplasmanda 73-69 yenmeyi başardı, durumu 2-1’e getirirken, saha avantajını da bir kez daha eline aldı.
Ülker Arena’da ilk maçı çok rahat kazandıktan sonra 2. maçta büyük bir şok yaşayan Fenerbahçe Beko bu kez işi sıkı tutarak başladı, savunma sertliğini rakibine ilk dakikadan itibaren kabul ettirmeyi başardı. Hücumda da yerli oyuncularından önemli katkı alan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 20-14 önde bitirirken, farkı çift hanelere de çıkardı. Ancak Darüşşafaka’nın özellikle forvetlerinden gelen hücum ribauntu katkısı, ev sahibini maçta tutmayı başardı, Olaseni ile skor bulan ev sahibi buna rağmen devreyi 40-35 geride kapadı.
Fenerbahçe Beko, Melih, Metecan ve Şehmus gibi yerli isimlerinden katkı alınca, bir kez daha arayı açtı. Guduric de devreye girince, son çeyreğe girilirken konuk takım lehine fark 58-48 ile 10 sayıya çıktı.
Darüşşafaka adına Doğuş takımını uyandıran ve savunma baskısıyla rakibin oyununu bozan isim olurken, McCullough ile Pineiro’nun sayılarıyla ev sahibi 64-64’te rakibini yakaladı. De Colo’nun üçlüğüyle rahat bir nefes alan ve Vesely ile son dakikaya girilirken 5 farkı yakalayan Fenerbahçe Beko karşısında Daçka bir kez daha skoru eşitleme şansı bulsa da Caupain’in kaçan turnikesi ve sonrasında Fenerbahçe’nin taktik faulleri sayıya çevirmesi bu ihtimali ortadan kaldırdı, sarı-lacivertli ekip, evinde yitirdiği avantajı, deplasmanda kazanarak tekrar eline aldı.