Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

HAFTANIN?TAKIMI

ALİAĞA PETKİM

Son şampiyon Galatasaray karşısında mükemmel savunması ile sonuca gitti, rakibine ligdeki ilk yenilgisini tattırırken, kötü başladığı sezonda ümitlendi.

HAFTANIN?KARMASI

EN?İYİ?OYUNCU

JORDAN THEODORE

(MERSİN BÜYÜKŞEHİR BLD.)

Yeni takımıyla çıktığı ilk maçta Mersin’i ligdeki ilk galibiyetine taşıdı. 23 sayı, 7 ribaunt, 6 asist ve 2 top çalmalık performansıyla yıldızlaştı.

JUSTIN CARTER

(UŞAK SPORTIF)

Müthiş performansını Edirne deplasmanında 16 sayı, 6 ribaunt, 4 asist, 3 blokla devam ettirdi, ikinci ligde sırtladığı takımına ligde de 2. galibiyetini getirdi.

Haberin Devamı

KOSTAS VASILEIADIS

(ANADOLU EFES)

Pınar Karşıyaka karşısında takımının hücumdaki krizini bitiren isimdi. 21 sayı, 4 ribaunt, 2 asistiyle ligde ilk galibiyetine ulaşan takımını sevindirdi.

LUKA ZORIC

(FENERBAHÇE?ÜLKER)

Beşiktaş karşısında takımının tek pivotuydu. Mücadele gücü üst düzeydeydi, 15 sayı, 12 ribaunt, 2 blokla double double yaptığı derbide devleşti.

VLADIMIR GOLUBOVIC

(AYKON TED KOLEJLİLER)

Gaziantep deplasmanında 19 sayı, 10 ribaunt, 2 top çalma ile mücadele etti, bu sezonki performansıyla sırtladığı takımının bir kez daha en iyi ismiydi.

COACH

HAKAN DEMİR

ALİAĞA PETKİM

Galatasaray’ın silahlarına karşı önlemini çok iyi almıştı, takımının savunma temposunu yerinde değişikliklerle hep yüksekte tutarak kritik galibiyeti getirdi.

SAVUNMACI

BORA HUN PACUN

ALİAĞA PETKİN

Galatasaray karşısında elde edilen zaferde en büyük pay sahiplerindendi. Savunmada mükemmel işler yaptı, 9 ribaunt, 3 blok ve 1 top çalmanın yanısıra 6 da sayı attı.

6. ADAM

DUSAN CANTEKİN

BANVİT

Türk Telekom karşısında, kenardan gelerek takımına çok büyük katkı yaptı. 17 dakikada 15 sayı atıp, 6 ribaunt alarak galibiyette önemli rol oynadı.

BASKETBOL PANORAMA