Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlk maçta Real Madrid’i 27 farkla yenen Anadolu Efes, dün de 91-68 kazandı, 3 galibiyete ulaşan takımın Final Four biletini alacağı çeyrek final serisinde durumu 2-0 yaptı. 

İlk maçta Efes’i normal düzenle yenemeyeceğini anlayan Real, eksiklerine bir de Tavares eklenince, düzeni değiştirmek için sahaya 3 uzunla çıktı, ilk dakikalarda Thompkins-Simon eşleşmesinden skor bulmayı başardı. Ancak rakibin uzun beşine kısalarıyla atak eden, Larkin-Micic-Simon üçlüsüyle kontrolü ele geçiren Efes, Sertaç ile Dunston’ın boyalı alandaki mücadelesi ile ribauntlarda da sıkıntı çekmeyip, ilk çeyrek sonunda 22-13 öne geçmeyi başardı. Güle oynaya kazandıLarkin’in ritmini bulması Efes için çok önemliydi ve Coach Ergin Ataman da yıldızını ilk yarıda 19 dakika sahada tutarak buna imkan sağladı, kenardan gelen Beaubois ile Moerman- Simon ikilisinden de skor katkısı gelince, devreyi de ekibimiz 44-32 galip tamamladı.İlk yarıda oyunun Larkin’in üzerine yıkılması top kaybı sayımızı da biraz artırmıştı. Ancak Ataman, bu maçı beyin takımı ile kazanmayı kafasına koymuştu, hem Micic hem de Larkin faul sayılarının artmasına rağmen sahada kalmayı başardı, iki yıldızın mükemmel performansı da farkın giderek açılmasını sağladı. 

Haberin Devamı

Simon maç başında, Beaubois 2. yarıda katkı verince, 4 numaradan da Moerman iyi bir gün geçirince Efes farkı 25 sayıya kadar çıkarıp yine güle oynaya kazanmayı başardı. Kısa rotasyonda Avrupa’nın en iyisi belki de Efes bunu geçen yıl da göstermişti. Ancak buna bir de mükemmel savunmasını ekleyince etkisi biraz daha yükseldi. Bu beyin takımı, bu yürek farkı yan yana olunca, Efes için yolun sonu öyle güzel gözüküyor ki...