Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Euroleague’de 6. hafta mücadelesinde sahasında Barcelona’yı konuk eden Fenerbahçe Beko, 76-74 kaybetti, 4. kez yenildi.
Sezonun yenilgisiz ekibi Barcelona karşısında aslında maça fırtına gibi girdi Fenerbahçe, Vesely 5’te 5 ile 10 sayı attığında Barça henüz 2 sayıdaydı. Son dönemin formsuz ismi Guduric de bu kez maça gelmişti, Pierre’in 4 sayı, 3 ribaunt, 3 asistlik katkısıyla ilk çeyrek 20-15 bitti.
Barça’nın Smits hamlesi bizim için düzeni bozan etken oldu. İlk çeyrekte ribauntlarda üstün olan Fenerbahçe, 2. çeyrekte sadece 2 ribaunt alırken, 10 ribauntu rakibine kaptırdı. Bu da hücumdaki tempoyu aşağıya çekti, kolay sayı bulma şansını sıfırladı, yarı saha basketbolunda guard sıkıntısı yine anlaşıldı. Hem Henry hem De Colo beklentilerin altında kalınca, Barça kontrolü ele aldı.
Fenerbahçe’nin kaosa ve koşmaya ihtiyacı vardı, Şehmus sahne aldı. Takıma enerji getirdi genç oyuncu, adam değişme savunmasına tıkanmışken potaya atak edip opsiyonlar yarattı, salondaki herkesi maça tekrar inandırdı.
Son çeyrekte Guduric ve Vesely’nin sahne alışı, Fenerbahçe’yi tekrar öne fırlattı. Ancak günün iki formsuz ismi De Colo ile Henry’den çok kritik yerde gelen top kayıpları ve yanlış tercihleri Barça hemen cezalandırdı. O dakikalarda ‘Şehmus neden sahada değil’ diye geçti içimizden ama coach tercihini tecrübeden yana kullandı. Her şeye rağmen Vesely’nin aldığı ribauntlar ve bulduğu sayıları, Booker posterlik bir smaçla taçlandırıp 6 saniye kala skoru dengeledi. Maç uzadı mı diye düşünürken, Mirotic’in başka çaresi kalmadığı için bakmadan potaya attığı top, müthiş mücadeleyi hüsranla bitirdi. Evet çok iyi mücadele etti Fenerbahçe Beko ama bir de son anları oynayacak guardı olsa, hiç fena olmazdı hani!