Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 4. hafta mücadelesinde Frutti Extra Bursaspor, sahasında Anadolu Efes’i 88-86 yendi. 
Geçtiğimiz sezonun Euroleague şampiyonu Efes ile Eurocup finalisti Bursa arasındaki mücadele, bir nevi Türkiye’nin Süper Kupa finali tadındaydı. Zaten 40 dakika boyunca yaşanan mücadele, heyecan, sertlik, gerginlik üst noktadaydı.Bursa inanılmaz bir taraftar desteğini alarak oynayıp, dışarıdan Needham ile etkili olurken, boyalı alanda da Ahmet takımını sırtladı. 2. çeyreğin başındaki 10-0’lık Efes serisini bitiren isim Onuralp, Clyburn savunmasında aksayınca ilk yarıya 18 sayı sığdıran ABD’li takımını öne taşıdı, devre 45-42 Efes üstünlüğüyle sonlandı.
Anadolu Efes sadece dışarıdan çözüm üretmeye çalıştı. Clyburn-Beaubois şutları soktuğunda 7 farkı da yakaladı ama yüzdeler düşünce, dışarıdan Needham-Clemmons ve Onuralp, içeride de Ahmet ile devleşen Bursa geri döndü. Daha akıllı oynayan ev sahibi potasını mükemmel savunup, rakibi iyice dışarı itmeyi başardı. 17-2 seri ile öne geçip farkı 10 sayıya kadar çıkardıktan sonra Ahmet’i dinlendirmek için kenara aldığında Efes hemen arayı kapadı ama lacivert-beyazlı ekip, 36. dakikada rakip coach Alimpijevic ile tartışıp 2. teknik faulü alarak dışarıda kalan Micic’i aradı.
Aslında 6 sayı geride girdiği son dakikada iki kez maçı kazanma fırsatı eline geçti belki ama maçın yıldızlarından Clyburn’ün yaptığı top kaybı pahalıya patladı. Bursa ise belki dar rotasyonla oynadı ama Onuralp ve Ahmet’in oyunun iki yönünde de harika iş çıkarması, Needham ile Clemmons’ın ustalığı, maçı ev sahibine getirdi.