Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya ile karşılaşan Türkiye, grup maçlarında yenildiği rakibine karşı bu kez 68-61 ile kaybetti, gümüş madalya ile yetindi. Üçüncülük maçında ise Slovenya’yı 70-67 yenen Sırbistan kürsüyü tamamladı.
İspanya gibi bir rakibi yenmek için her şeyi iyi yapmak gerektiği ortadaydı, yetenek, mücadele, kenar hamleleri... Her şey vardı da rakip savunmayı aşacak dış şut katkısı istikrarlı şekilde gelmeyince, kupa İspanyollar’da kaldı.
Maçın başında Samet ile boyalı alanı kullanan, ancak top kayıplarını bir türlü makul seviyede tutamayınca rakibine kolay sayı şansları tanıyan ekibimiz, ribauntlarda da sıkıntı yaşayınca geriye düştü. Ribaunt sıkıntısı ve boyalı alan sayılarına engel olarak uzun beşe döndü ekibimiz, Kerem ve Eray’dan önemli katkı aldı, çift hanelere çıkan farkı devre sonunda 5 sayıya indirdi.
3. çeyrekleri hep iyi oynadık bu turnuvada, yine benzer bir başlangıç gelir diye bekledik ama bu kez de hakemlerin engeliyle karşılaştık. Zaten FIBA organizasyonunda bunları yaşamaya alışmıştık, şaşırmadık! Bir kez bile öne geçsek üzerimizdeki baskıyı atıp maçı farklı oynayabilirdik ama ne yazık ki başaramadık.Son çeyreğin başında Fikret Doğan’dan alan savunması hamlesi geldi, sonuç da verdi. İspanyollar düzenden çıktı, 14’e çıkan fark tekrar 5’e indi. Ancak bu kez de ribaunt sıkıntısı boy gösterdi, İspanyollar kazanmayı bildi. 
Daha önce alt yapılarda şampiyonluklar yaşamış ama oyuncularımızı yeterince yukarıya taşıyamamıştık. Bu kez ikincilikte kaldık. Umuyorum ki, maçların canlı yayınlandığı, tribünlere taraftarların sığmadığı ve herkesin bu potansiyelini anladığı bu gençlere artık kulüpleri de güvenir, altın madalya daha yukarıda gelir.