Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlk maçta Yunan rakibine 7 farkla kaybeden temsilcimiz, 10 sayıyla kazanarak, ilk 4 yarışındaki rakibiyle galibiyet sayısı farkını 3’e çıkardı, hem de ikili averajı ele geçirmeyi başardı. Sinan Erdem’e akın eden basketbolseverler de galibiyette önemli rol oynadı.

THY Euroleague’de 23. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Olimpiakos engelini 75-65 ile aştı, 15. galibiyetine ulaştı.
İlk 4 içine girebilmek için Olimpiakos ve Barcelona ile kıyasıya bir yarış içine giren Efes için, Yunan ekibine karşı alınacak bir galibiyetin önemi çok fazlaydı. Zaten bunun bilincinde olan basketbolseverler de Sinan Erdem Spor Salonu’nda sezonun en güzel atmosferlerinden birini yaşattı.

Haberin Devamı

17-0’lık seri
Bu ortamı belli ki özlemiş Anadolu Efes, maça ‘devamını da bekliyoruz’ dercesine çok hızlı başladı. Simon ve Moerman’dan gelen ikişer üçlük, Olimpiakos’un yeni transferi Weber’ın gayretine rağmen farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Ancak hücumdaki pas trafiğini bir anda terk edip, rakibin ikili oyunlarına bir türlü karşı koyamayan temsilcimiz, ilk çeyrek sonu ve 2. çeyrek başındaki toplam 6 dakikada 17-0’lık bir seri gördü potasında ve geriye düştü. Neyse ki, böyle anlarda enerjisiyle çok şeyi değiştirebilen Doğuş sahne aldı. Euroleague macerasına hızlı başlayan Weber’a, savunmasıyla merhaba diyerek onu maçın dışına çıkaran kaptana hücumda da Anderson eşlik edince, devre 36-35 Efes üstünlüğüyle kapandı.
2. yarıda Larkin kontrolü ele aldı. Beaubois’nın yine hiç devreye giremediği maçta birçok şeyi tek başına yaptı yıldız oyuncu. Hem skora katkı yaptı, hem de asistleriyle Dunston’ı maça sokmayı başardı. Simon da kritik anlarda görevini yapınca ara yeniden açıldı. Hele son periyodun başında Micic’in 3 kişinin üzerinden yaptığı bir smaç var ki, coşku doruğa çıktı. Olimpiakos yine çok çabaladı dönmek için ama hücumu çok iyi organize eden Larkin, “Bu gecenin kahramanı benim” dedi. Darısı Efes’in kalan maçlarına. Çünkü saha avantajını almak öylesine önemli ki...