Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çeyrek finalin son bileti için Kızılyıldız ile yarışan yeşil-siyahlı ekip, iddiasını yitirse de son dönemde aldığı flaş galibiyetler ile dikkat çeken G.Saray Odeabank’ı üçüncü çeyrekteki etkili performansıyla yenmeyi başardı, iddiasını son iki haftaya taşıdı.
THY Euroleague’de iki Türk ekibinin karşılaştığı Türk derbisinde Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank’ı 73-67 yenmeyi başardı, 28. hafta sonunda 14. galibiyetine ulaştı.
Darüşşafaka’nın, son dönemde aldığı flaş galibiyetler ile dikkatleri üzerine toplayan Galatasaray karşısında en önemli kozunun, iki guardıyla oynadığı birebirler olacağı biliniyordu. Ancak maç başında Göksenin’in Wanamaker’a yaptığı baskı ile onu düzenden çıkarması, boyalı alanda da Pleiss’ın, Zizic’e bariz üstünlük kurması, kontrolün sarı-kırmızılı ekipte kalmasını sağladı. Hücumda da Daye ile etkili olan Galatasaray, ilk periyodu 18-16 önde kapadı.
Üç sayı ritmi
Daçka, 2. çeyrekte de istediği oyunu oynayamadı ancak bu kez üç sayı çizgisinin gerisinden müthiş bir ritm yakaladı. Bu çeyrekte Furkan ile pota altı savunmasını toparlayan, hücumda da tam 6 üçlük bularak ayakta kalan Daçka karşısında Galatasaray kenardan gelen isimler Can ve Ege’den çok önemli katkı alınca, ilk yarıyı da 39-37 önde tamamladı.
Daçka, istediği tempoyu ikinci yarı başında yakaladı. Wilbekin-Wanamaker ve Clyburn ile sürekli potaya giden ev sahibi, farkı çift hanelere çıkardığı maçta 3. çeyreği 59-50 galip bitirdi.
Galatasaray, bir kez daha Can, Ege ve Göksenin gibi isimleri sahaya sürerek savunma sertliğini artırdı. Rakip guardların penetreleri de Pleiss’in bloklarına takılınca, 61-59’da fark 2’ye indi. Ancak Wanamaker daha fazlasına izin vermedi. Galatasaray’ın maç sonunu daha tecrübeli isimlerle oynama hamlesi de sonuç vermeyince, Darüşşafaka kazanmayı bildi.