Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 5. hafta mücadelesinde, ilk 4 haftayı tek galibiyetle geçen iki takımın mücadelesinde Darüşşafaka, Galatasaray NEF’i 68-66 yenmeyi başardı. 
İlk çeyrekte iki takım da çok düşük yüzdelerle oynadı, 5. dakikası 5-5 geçen maçta, Doğuş’un asistleri ile 16-10’lık skoru yakalayan Daçka, ilk çeyreği 16-13 önde bitirdi. 
2. çeyrekte Daçka Doğuş, Galatasaray da Sadık ile skor üretti, rakibinin top kayıplarını iyi değerlerdiren Galatasaray, devre sonunda 32-31 öne geçti. Hummer ile Ennis’in skor katkısını artırması, Galatasaray’ın arayı açmasını da sağladı. Ennis-Angola ikilisiyle forvetten katkı almaya başlayan sarı-kırmızılı ekip, farkı çift hanelere çıkardı, son çeyreğe de 56-46 galip girmeyi başardı.
Daçka’nın 5-0’lık seri ile başladığı son çeyrekte Galatasaray, Sadık ve Ennis ile ayakta kalmaya çalıştı ama Hummer’ın 33. dakika içinde arka arkaya yaptığı hücum faullerle 5. faulü alıp dışarıda kalması, ribaunt üstünlüğünü ev sahibinin daha net almasını sağladı. Savunmadaki agresiflikle rakibinin hızını kesen, hücumda da ark arkaya aldığı ribauntlarla 2. şans sayıları bularak geri dönün Daçka, son dakika içinde 6’da 1 faul atsa da Galatasaray’ın bunu fırsata çevirmesini önledi, Yeboah ile bitime 10 saniye kala 68-66 öne geçti. Dee Bost son topu sayıya çeviremeyince kritik maç ev sahibinin galibiyetiyle bitti.