Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş Sompo Japan, Strawberry-Diebler ikilisiyle son çeyreğin başında 13 farkı yakaladığı maçı zor da olsa kazandı. Sarı kırmızılılar, seyircisiz maçta müthiş bir dönüş gerçekleştirse de, son hücumda Summers, ardından da Hopson topu çemberden geçiremeyince zafere ulaşan ev sahibi oldu.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 11. hafta karşılaşmasında Beşiktaş Sompo Japan, Galatasaray Odeabank’ı 80-78 yenmeyi başardı, 9. galibiyetine ulaşırken rakibine 6. yenilgisini tattırdı.

Beşiktaş’ın geçen sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçın ilk çeyreğinde iki takımın da karşılaşmaya konsantre olamadığı ortadaydı. Savunmalardaki yumuşaklık, ikili oyunlar sonunda bulunan basket sayısını artırdı, Galatasaray Odeabank, Hopson ile ilk periyodu 24-23 önde kapadı.

Haberin Devamı

Galatasaray’da Renfroe çok kötü gününde olunca, takım halinde devre sonuna kadar yapılan 9 top kaybını Beşiktaş avantaja çevirmeyi başardı ve Strawberry’nin sayılarıyla devreyi 41-36 galip tamamladı.

2. yarıya Diebler’ın 3 üçlüğüyle girdi Beşiktaş, farkı çift hanelere çıkardı, 63-50 ile 13 farkı yakalayıp, son çeyreğe 66-56 üstün girdi.

Son çeyrekte Galatasaray 4 kısalı sistemden verim almaya başladı. Weems’in de kötü gününde olması Preldzic’in oyunu daha iyi kontrol etmesini sağladı, Hopson-Hardy ikilisi, 71-58’de 13 olan farkı, 78-76’da 2 sayıya düşürdü. Hardy’ye iki kez 3 sayı çizgisinin dışında yapılan faulleri ABD’li oyuncu 6’da 5 ile cezalandırınca beraberlik fırsatı kaçtı ama Diebler da 2’de 1 atınca 10 saniye kala kader hücumu sarı-kırmızılılar’a kaldı. Önce Summers’ın üçlüğü, ardından çok yakın mesafede olsa da Hopson’ın şutu çemberden dönünce, ev sahibi galibiyete ulaştı.