Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftasındaki dev maçı Fenerbahçe Doğuş rahat kazandı. Sarı-kırmızılı rakibi karşısında başarılı bir oyun sergileyen konuk ekip Guduric-Melih ikilisinin yıldızlaştığı mücadele sonunda 3. galibiyetine uzandı.

Fenerbahçe Doğuş, Galatasaray Odeabank’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta ezeli rakibini 83-62 yenmeyi başardı.

Maça alışık olmadığımız Sinan, Melih, Guduric, Melli, Ahmet beşiyle başladı Fenerbahçe rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi, 13-3’le farkı çift hanelere çıkarmada zorlanmadı. Galatasaray’ın dış atışlarla gelen 7-0’lık serisi bocalama yaşatsa da Fenerbahçe, ilk çeyreği 21-12 önde kapadı.

Haberin Devamı

Fark bariz ortadaydı, zaten maçın sonuna kadar da değişen bir şey olmadı. Fenerbahçe’nin iki sayıda %75 isabeti sarı-kırmızılıların potayı savunmaktan ne kadar uzak olduğunu gösterdi.

Bazı takımlar vardır savunmada aksar, bazısı hücumda... Galatasaray, oyunun iki tarafında ortada yoktu. Oyun kurucu pozisyonundan istediğini alamayan, boyalı alanda topu güvenle vereceği bir uzunu bulunmayan ev sahibi, soyunma odasına da 43-31 geride girdi.

Sevinç gösterisi

Rakibin zaafını iyi kullanan Fenerbahçe, arayı giderek açtı, 3. çeyreği 63-40 önde tamamladı. Bir tarafta 20 farka bile isyan etmeyen Galatasaray varken, Fenerbahçe’nin 63. sayısını atan Egehan olunca, asisti yapan Melih’inden, benchte oturan Melli’sine herkesin sevinç narası atması, konsantre farkını herkese anlattı.

Vesely’yi kenarda bırakan, Datome, Wanamaker, Melli ve Sloukas’ı dinlendirmeyi başaran Fenerbahçe, maçı rahat kazandı. Ancak Fenerbahçe’nin eksikleri gölgelenmemeli. Rakibe 13 hücum ribaundu verilmesi, Thompson oyundayken savunmanın çökmesi, çözüm bulması gereken noktalar.