Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Kupası elemelerindeki ilk mağlubiyetini İsveç deplasmanında tattı. Henüz galibiyeti bulunmayan rakibi karşısında 13 sayı geriye düştükten sonra uyanan ay-yıldızlı ekibin maç sonundaki 13-1’lik serisi yenilgiye engel olamadı

Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’na 2 galibiyet ile başlayan Türkiye, ilk yenilgisini, grubun galibiyetsiz ekibi İsveç karşısında 59-58’lik skorla yaşadı.
İsveç kolay lokma gözükse de, rakibin son şansını kullanacak olması, Gran Canaria’daki Eriksson’u da kadroya katması, konsantrasyonsuzluğun bedelinin ağır olacağının habercisiydi. Ne yazık ki, millilerimiz de uzun süre maçın içine giremedi. Burada Ufuk Sarıca’nın birçok isimden beklediği katkıyı alamamasının rolü de, bazı hamleleri geç yapması da etkiliydi.
Özellikle 2. yarıda verdiğimiz hücum ribauntları canımızı yakarken, rakip aynı ikili oyun ile peş peşe 3 kez potamıza smacı vururken, Furkan’ın 34. dakikada girmemesi gerekirdi. Son dönemde ligin en formda isimlerinden olan Doğuş’un da enerjisini kullanmak için 32 dakika beklemek, uyanışımızı geciktirdi. Zaten kısa sürede Doğuş’un 3 top çalması, Furkan’ın ribauntları lehimize çevirmesinin ardından, İsveç’in 1 sayı bulabilmesi, bunları doğrulayan istatistiklerdi.
Millilerimiz, bu hamlelere kadar çift guard ve kısa 4 numara ile oyunu açmaya çalıştı ama olmadı. Melih’in devreye girişiyle müthiş dönüş, hakemler bitime 2 saniye kala Dixon’a yapılan faulü görse ya da Sertaç’ın şutu çemberden geçse, galibiyeti müjdeleyebilirdi, ama önemli olan böyle bir rakip karşısında maçı o noktalara getirmemekti.
Şimdi Letonya maçını düşünmeli. Gruptan çıkarsak, üst tura taşıyacağımız galibiyet Letonya karşısında alınanlar olacak. Bu nedenle iki gün sonra, maçı son 5 dakika değil, 40 dakika oynamak gerekecek.