Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımımız, 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’ndaki 4. ve son maçında Büyük Britanya’yı deplasmanda 85-71 yenmeyi başardı, 2. galibiyetine ulaştı.
Bu sonucun ardından grubunu 2. sırada tamamlayan ay-yıldızlı ekibimiz, ağustos ayında başlayacak, 2. tur eleme gruplarına 2 galibiyet taşımayı başardı. Millilerimiz, ilk turda mücadele ettiği rakiplerinin dışında, A Grubu’ndan gelen Sırbistan, Letonya ve Belçika’nın katılımıyla oluşacak I Grubu’nda ilk 3 sırada yer alması durumunda Dünya Kupası biletini alacak.
Üst tura galibiyet taşımanın önemi nedeniyle kazanması gereken Büyük Britanya maçına NBA’de forma giyen Cedi, Furkan ve Alperen’den yoksun çıkan milliler, mücadeleye hızlı girdi, Buğrahan ve Larkin ile 13-3 öne geçti. Ancak ev sahibinin 15-2’lik serisiyle geriye düşen milliler, ilk çeyreği 20-18 üstün bitirmeyi başardı. Hücumda doğru seçimler yapamasa da 17 sayı üreten Larkin’in performansıyla soyunma odasına 42-31 galip giren milliler, kenardan gelen Yiğitcan ve Şehmus’un da katkısıyla üstünlüğünü korudu, 3. çeyreği de 62-51 önde tamamladı.
Son periyotta farkı 19 sayıya kadar çıkaran ay-yıldızlı ekip, hücumda doğru şutu bulup, geriye de çabuk koşarak aradaki güç farkını sahaya yansıttı, kritik bir galibiyetle eve dönmeyi başardı.