Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’deki temsilcimiz Anadolu Efes, Partizan’a sahasında 97-84 yenilmekten kurtulamadı, 29. maçında 15. yenilgisini tattı. İki gün önce Real Madrid’i yenmenin moraliyle maça fırtına gibi giren, önce Bryant, ardından da Micic’in devreye girişiyle 23-6’da farkı 17’ye yükselten Efes, ilk periyodu 23-11 galip bitirdi.

Partizan, ilk çeyrek sonundaki 5-0’lık seriyi 11-0’a getirerek maça tutunurken, boyalı alanda LeDay’in etkinliğine çare bulamayan temsilcimiz, 31-30’da üstünlüğü rakibine kaptırdı, devreyi de 37-35 geride kapadı. Partizan farkı 7 sayıya çıkardıktan sonra Clyburn, Bryant ve Micic’den gelen üçlüklerle öne geçip 4. çeyreğe 64-63 galip giren Anadolu Efes, son periyotta yine savunmada dağıldı. Rakibin kısalarına çok kolay hücum etme şansı tanıyarak potasında tam 34 sayı gören Efes, Partizan’ın 16-0’lık serisine de engel olamayınca, salondan ağır bir yenilgi ile ayrıldı.

Son iki yılın şampiyonu bu sonuçla play-off hedefinden biraz daha uzaklaştı. Hala şansı var elbette ama kader çeyreğinde Partizan’a 34 sayı fırsatı tanıyan savunma, umutsuzluk yarattı. Bu sezon defalarca çift hanelerle öne geçen ama bunu koruyamayan Efes’in bu performansı da büyük hayal kırıklığı. Micic-Larkin-Clyburn üçlüsünün bir arada oynaması, kağıt üzerinde bakıldığında göz kamaştırıcıydı ama belki de sakatlıklar nedeniyle çok fazla uyum süreci bulamamaları, bu üçlüden parkeye yansıyan sonuç, büyük bir hayal kırıklığı. Bir de 4 numara sıkıntısı var tabii ki. Singleton biraz kıpırdanınca Real Madrid maçını almıştı, dün yine etkisiz elemandı!