Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Euroleague’de sezonu 2. bitirerek büyük başarı elde eden Anadolu Efes lige de galibiyetle döndü. Bandırma ekibi karşısında çok zorlansa da Doğuş ve Onuralp’in kenardan getirdiği enerji ile ayağa kalkan lacivert-beyazlı ekip, çeyrek final serisinin ilk buluşmasında güldü.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu lider bitiren Anadolu Efes, play-off çeyrek final serisinin ilk maçında Sinan Erdem’de konuk ettiği Banvit’i 81-72 yenmeyi başardı, durumu 1-0 yaptı.


Final Four’dan dönüş maçında Banvit’in çok sert oyunu karşısında yeterince konsantre gözükmedi. Genç oyuncularından müthiş katkı alan ve sezonun en başarılı ekiplerinden olan Bandırma ekibi, rakibinin bu zaafını Rıdvan’ın üçlükleriyle avantaja çevirdi, ilk çeyrek konuk takımın 24-18 üstünlüğüyle bitti.

Haberin Devamı


Morgan’ın boyalı alandaki üstünlüğü ile skoru önde götürmeyi sürdüren Bandırma ekibi, özellikle ribauntlar sonrasında rakip sahaya çok hızlı geçip üretkenliğini devam ettirdi, Morgan’ın 15, Şehmus’un 9 sayı bulduğu devreyi 44-41 galip bitirdi.

Skorer Simon

2. yarının başında Efes’in enerjisini yükselten hamle Simon’un faul itirazını sahaya girerek sürdüren ve aynı pozisyonda iki teknik faul alarak diskalifiye olan Ergin Ataman’dan geldi. Gerginliğin artmasını tecrübesiyle lehine çeviren ve Doğuş-Onuralp ikilisiyle ön alanda, Moerman-Dunston ile de boyalı alanda baskısını artıran Efes, Simon’un skorer oyunuyla skoru lehine çevirdi, farkı çift hanelere çıkardığı maçı 81-72 kazanarak seride öne geçti.