Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’deki temsilcimiz Anadolu Efes, 4. maçında Alba Berlin’i 78-74 yenmeyi başardı, 2. galibiyetine ulaştı.
Anadolu Efes, peş peşe iki maçı kazanmak üzereyken elinden kaçırıp, lige 3’te 1 ile girince Alba Berlin mücadelesi mutlaka kazanılması gereken maç sınıfına girmişti. 3 maçını da kazanan Alba Berlin, her şeyden önce topu potaya atmayı düşünen, çok çok tehlikeli bir takım. Boyalı alanda da Koumadje gibi bir dev olunca bu düşünceden taviz vermelerine gerek kalmıyor. Coach Ergin Ataman rakibin hızını kesmek için Blatt eşleşmesine Erten’i, Koumadje için Pleiss’ı, Sikma karşısına da Polonara’yı ilk 5 çıkarmıştı ama rakibin ilk 20 sayısından 18’i bu üçlüden gelince, bu düzeni fazla kullanamadı.
Bu kez ana rotasyonuna dönüp, rakibi kendi silahıyla vurmayı denedi, hücumdaki görüntü gayet iyiydi ama Alba Berlin vurdukça ayağa kalkan ve daha da güçlenen boksör gibiydi.
Neyse ki boyalı alanda Dunston tecrübesi ile rakibin bu alandaki hakimiyetine son verilmesi, Polonara’nın 2. yarıda Sikma’yı oyuna sokmamak adına verdiği müthiş mücadelenin getirisi, hücumda da Beaubois-Micic-Clyburn üçlüsünün düşük yüzdelerle oynamalarına rağmen tam da beklendiği gibi en kritik anlarda sorumluluk alıp işi bitirmesi, Efes için gecenin mutlu bitmesinin nedeniydi.
Hala Efes için birçok sıkıntıdan söz edebiliriz, Larkin’in dönüşü için daha da heyecanlanabiliriz ama Alba gibi bir takımı 74 sayıda kalmasını sağlayan mücadele kısmı için tüm ekibe teşekkür etmeliyiz.