Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başkent temsilcisi karşısında maça Anderson’ın sayılarıyla fırtına gibi giren Anadolu Efes, özellikle kısa rotasyonunda çok ağır bastı, son çeyrekte rakibine sadece 7 sayı şansı tanıyarak haftayı galibiyetle kapattı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 6. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, sahasında konuk ettiği Türk Telekom’u 87-59 yenmeyi başardı, rakibine 3. yenilgisini tattırırken, galibiyet sayısını 4’e çıkardı.

Maça hızlı başladı Efes. Özellikle Micic ile Anderson’ın savunmacılarına karşı olan fizik üstünlüğünü iyi değerlendirerek skor bulmayı başardı. Savunmada da yaptığı baskı ile rakibini hataya zorlayan ev sahibi, 22-11’de farkı çift hanelere çıkardığı çeyreği 22-13 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İlk çeyrekte 10 sayı üreten Anderson’ın sayılarına Metecan’dan gelen katkıyla farkı 13 sayıya çıkaran Efes’in, hücumda tıkandığı ve Telekom’un geri dönüşe başladığı anlarda da Doğuş sahne aldı. Campbell karşısında hem savunma, hem de hücumda ağır basan tecrübeli basketbolcu arayı yeniden açtı. Telekom, Landesberg ile potaya giderek arayı kapamaya çalışsa da, ilk çeyrekte 15 sayı üreten Anderson’ın performansıyla Efes soyunma odasına da 42-34 galip girdi.

Buğrahan’ın 2 üçlüğüyle başladığı 3. çeyrekte Simon’un da devreye girmesiyle 64-44’te 20 farkı yakaladı Efes. Telekom, iki tecrübeli ismi Serhat ve Kaya ile farkı 14 sayıya indirip umutlansa da, son çeyrekte savunmanın dozunu artıran Efes, Sertaç ve Metecan’ın sayılarıyla arayı sürekli açtı. Campbell’ın çok kötü bir gün geçirmesi nedeniyle skor üretmekte zorlanan ve 24’te 3 üçlük atan Telekom’dan tam 10 üçlük fazla bulan Efes, salondan çok rahat bir galibiyetle ayrıldı.