Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Baskonia karşısında sahasında şok bir yenilgi alan Efes, Asvel önünde de zorlandı ama bu kez zafere uzandı.

Fransız ekibi Asvel’i erteleme maçında Sinan Erdem’de konuk eden lacivert-beyazlı temsilcimiz, son periyodunda çok zorlansa da yıldızlarının oyuna ağırlığını koymasıyla kazanmayı başardı, 12. maçında 7. galibiyetine ulaştı

THY Euroleague’deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, erteleme maçında Fransız Asvel’i konuk etti, 72-68’lik skorla kazandı.
Son dönemde iniş çıkışı çok fazla olan temsilcimizin karşısında Asvel gibi son 3 maçında Barcelona ve Panathinaikos’u devirmiş, Real Madrid deplasmanında da son anda kaybetmiş bir ekip olunca işler çok kolay gözükmüyordu. Özellikle de rakibin son dönemde 3 sayı yüzdesi ve Efes’te kısaların ritme girememesi gibi etkenleri düşününce...

Haberin Devamı

Maç korktuğumuz gibi başladı. 5’te 4 üç sayı ile maça giren Asvel karşısında skor bulmakta zorlanan temsilcimiz ilk çeyreği 19-13 geride kapadı. Ancak 2. periyotta savunmadan başlayan bir ayağa kalkış yaşandı. İyi savunma, Pleiss’in boyalı alandaki direnci, hücumda da Larkin ve özellikle de Micic’in devreye girmesi, 6-0 başlayan 2. çeyrek sonunda 20-8’lik seriyle Efes’in 33-27’lik üstünlüğüyle bitti. Son haftaların durgun ismi Micic’in ilk çeyrekteki 11 sayılık performansı, skor kadar umut vericiydi.

2. yarıya da çok iyi başladı temsilcimiz, Anderson ve Larkin ile ilk yarıda skoru lehimize çevirmemizi sağlayan penetreleri tekrar sahaya yansıtan Efes, farkı 44-31 ile 13’e kadar yükseltti. Ancak Asvel bir kez daha savunma ritmini artırdı ve boyalı alanını iyi savunarak arayı da kapadı ama temsilcimiz, bu bölümü de 48-44 önde bitirdi. Son çeyrekte Asvel’in dış şutlarda yeniden ritmini artırması öne geçmelerini de beraberinde getirdi. Son 3 dakikaya 65-61 önde giren Fransızlar’a karşı geçen sezonun iki starı Larkin ve Micic sahneye çıktı, temsilcimiz çok zorlandığı maçtan 72-68 galip ayrıldı.

Bu kez de Simon yok
Anadolu Efes’te şanssızlıklar bitmiyor. Lacivert-beyazlı temsilcimizde bu kez de Simon sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Baskonia maçında sakatlanan ve hafta sonu ligde de forma giyemeyen Simon, lacivert-beyazlı ekibin en formda isimlerindendi.

Haberin Devamı

Efes söktü aldı