Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Lacivert-beyazlı ekip, play-off çeyrek final ilk maçında Royal Halı Gaziantep’e şans tanımadı. Ligde iki kez uzatmalarda yenildiği rakibi karşısında yine zor anlar yaşayan Efes, son çeyrekteki 21-9’luk serisiyle galibiyete ulaştı.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Anadolu Efes, Royal Halı Gaziantep’i 83-71 yendi ve 1-0 öne geçti. Maça 5-0’lık seriyle başlasa da, konuk takımın dış atışlarına engel olamayan ve Balazic’i durduramayan Efes, ilk periyodu 19-16 geride bitirdi. Antep, dış şutlarla etkinliğini devam ettirdi, devre sonunda da 44-39’luk üstünlüğü yakalamayı bildi.

Haberin Devamı

2. yarıda Birkan ve Saric’in üçlükleriyle rakibini yakalayan Efes, farkı 1’e indirse de Antep, Rautins’in üçlükleriyle bir kez daha farkı 6 (53-47) yaptı. Efes, savunmasını sertleştirerek 62-60 öne geçerken, 3. çeyrek 62-62 tamamlandı.

1-0 öne geçti

Doğuş’un ön alandaki baskısı ile rakibinin hücum etmesini zorlaştıran, boyalı alanı da Dunston ile kapatan Efes, 6 dakika rakibine sayı attırmadı, 13-0’lık seriyle skoru 75-62’ye taşıdı. 21-9’luk son çeyrek skoruyla kazanan Efes, seriyi 1-0 yaptı. Lacivert-beyazlı ekip, yarın Antep’te oynanacak 2. maçı da kazanması durumunda adını yarı finale yazdıracak. Kazanan ev sahibi olursa, serinin galibini belirleyecek 3. ve son karşılaşma yine Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.

Öte yandan, Anadolu Efes’in başarılı oyun kurucusu Thomas Heurtel, maçtan önce Basketbol Ligi’nin ‘LeasePlan Asist Kralı’ ödülünü aldı.