Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’de 6. hafta mücadelesinde Bayern Münih’e konuk olan Anadolu Efes, 81-78’lik skorla 4. yenilgisini yaşadı.
Sezon başından bu yana Efes’in en zayıf karnı olarak gözüken savunma ve ribaunt zaafiyeti, rakibin etkili uzunu Hunter’ın oynamadığı maçta yine canımızı yakan detaydı. Larkin ve Beaubois’nın sakatlıkları nedeniyle yine takımda bulunmadığı günde hücumda belli bölümlerde istediğini yaptı Efes, ilk yarıda Clyburn, 2. devre Micic ile ayakta kaldı ama rakibin hızını kesmekte zorlanınca bunu sonuca yansıtamadı.
Özellikle ilk yarıda potaya atak eden ve rakibin eksik noktasını Zizic ile kullanarak skor üreten, ancak rakibin atletik yönü kuvvetli forvetlerini durdurmakta güçlük çeken temsilcimiz, devre sonunda 1 sayı öndeydi.
Micic-Pleiss ikilisinin iyi başladığı, Buğrahan’ın sahada kaldığı sürede asistleriyle takıma katkı yaptığı bölümde 55-48 ile farkı 7 sayıya kadar çıkaran Efes’in 2 dakika içinde potasında 11-0’lık seri görerek geriye düşmesi, sıkıntının savunmadan kaynaklandığının kanıtıydı.
Son periyotta Bayern’in ribaunt hakimiyeti iyice göze battı. Özellikle son 5 dakikada hücum ribauntlarında büyük üstünlük kurdu Almanlar, her hücumu 2-3 kez yaptı. Micic-Clyburn ikilisi yine ayakta kalmaya çalıştı, hepimizi umutlandırdı ama son 20 saniye içinde maçı uzatma fırsatı bu ikilinin üç sayı denemesi sayı olmayınca yarıda kaldı.
Son iki yıl şampiyon olurken de sezona kötü başlamıştı Efes, yani bu başlangıç için kredisi hala var ama özellikle savunma kısmında bir şeylerin değişmesi şart. Sertlik gösterebilecek bir 4 numara belki de en acil hamleydi, sakatlıklar planları değişti. Ancak kazanmak için ribaunt ve savunma mutlaka gerekli.