Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’de 13. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Barcelona’ya normal süresi 80-80 biten maçta 95-93 yenildi, 4 hafta sonra kaybetti. Efes kısalarıyla, Barcelona uzunlarıyla öne çıkabilirdi ve ilk çeyrekte Efes kısaları 25 sayının 18’ini, Barça uzunları da 20 sayının 12’sini üretmişti.
Efes’in potaya giderek aldığı fauller önemli bir koz haline gelse de Jasikevicius’un sürekli uzun beşlerle sahada kalışı, fiziksel yıpranmayı artıran etkendi. Hayes’in 3 numara olduğu beşi daha önce de çok kullandı belki Barça ama onu 2, Mirotic’i 3 numaraya çekip, Sertaç ve Davies ile oynadığı sistem bu maça özeldi. Zaten bu sezon uzun konusunda problem yaşayan ve bir de Singleton’ın hastalığı nedeniyle biraz daha eksik kalan Efes, rakibin fizik üstünlüğüne karşı enerjisini son çeyreğe taşımakta zorlandı. Ribauntlarda 45-26, hücum ribauntlarında 14-1’lik üstünlük kuran Barça, boyalı alan yardımlarını da Sertaç’ın üçlükleriyle cezalandırınca, 12 sayılık farkı hızla kapadı. Son çeyrekte 10-0 ile öne de geçen Barcelona’ya karşı Larkin-Micic ikilisi dirense de Sertaç eski takımına karşı kariyer maçı oynamaya gelmişti.
Uzatma bölümünde önce Larkin’in uydurma bir kararla 5 faule çıkması, ardından Ergin Ataman’ın çift teknik faulle atılması canımızı çok yaktı. Özelikle Ataman’ın ‘haklı da olsa’ itirazı çok uzun tutup, kendini attırdığı anda 4 kez çizgiye giden ve hata yapmayan konuk takım farkı 7 sayıya çıkardı. Efes yine pes etmedi, son saniyeye kadar kovaladı ama olmadı.
Barça uzunlarıyla kazandı, bu çok netti. Onların ribauntları, sayıları... Sertaç 24 sayıyla devleşirken, onun yerine transfer edilen Petrusev 4 sayıda kaldı, daha da önemlisi, bu uzun sıkıntısında sadece 7 dakika süre aldı!