Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uşak Sportif karşısında 18 sayı öne geçen Anadolu Efes bunu koruyamadı. Ev sahibi bitime 19 saniye kala Fells’in üçlüğüyle öne geçti ancak hakem şut öncesi kazayla düdük çaldığı için basketi iptal etti. Buna karşın Warren ile 8 saniye kala öne geçen Uşak, güçlü rakibini devirmeyi başardı.

Türkiye Basketbol Ligi’nde 23. hafta mücadelesinde Muratbey Uşak Belediyesi, Anadolu Efes’i 76-75 yenmeyi başardı. Hafta içi Euroleague maçında Novgorod karşısında da 18 sayılık farka ulaştıktan sonra duran ve maçı son anda kazanan Efes, Uşak deplasmanında da aynı farkı yakaladı ancak bu kez kazanamadı.

Haberin Devamı

Maça Saric’e karşı bariz üstünlük kuran Orhan’ın sayılarıyla giren Uşak, ilk periyodu 19-17 üstün bitirdi.

Uşak, 7’de 0 ile hücum edince, 15. dakikada Efes 32-17 öne geçti. Ancak konuk takım 4 dakika sayı üretemeyince ev sahibi 19. dakikada 34-32 ile skoru lehine çevirdi, Perperoğlu’nun sayılarıyla devreyi Efes 36-34 galip bitirdi.

Bu kez Uşak hücumda tıkandı. 3. çeyrekte 7 dakika sayı atamayan ev sahibi karşısında Efes skoru 52-34 yaptı, son çeyreğe de 59-47 galip girdi.

Boş turnike kaçınca..!

7-0’lık seri ile umutlanan Uşak karşısında Heurtel ile 64-54’te yeniden farkı çift hanelere çıkaran Efes, Warren-Fells ikilisini durduramayınca, 39. dakikada fark 1 sayıya indi. Bitime 19 saniye kala Cedi’den topu çalan Fells, üçlükle takımını öne geçirdi ancak hakem Fatih Söylemezoğlu, şut öncesinde yanlışlıkla düdük çaldığı için sayıyı iptal edip, topu yine ev sahibine verdi. 9 saniye kala Warren Uşak’ı öne taşıyan basketi attı. Son hücumda önce Doğuş boş turnikeyi kaçırırken, ardından Lasme çok müsait pozisyonda topu tiplese de çemberden geçiremedi, karşılaşma da ev sahibinin 76-75 üstünlüğüyle bitti.

Son çeyrekte ortalık karıştı

Karşılaşmanın son periyodunda Uşak Coachu Ozan Bulkaz’a çalınan teknik faul ortalığı karıştırdı. Bulkaz, itirazlarını sert şekilde devam ettirirken, bazı taraftarlar da sahaya yabancı madde attı. Hakemler anons istedi, güvenlik önlemleri artırıldıktan sonra maçı yeniden başlattı.