Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Anadolu Efes, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde evinde Darüşşafaka’yı 88-78 yenerek 3. haftayı da kayıpsız geçti.
İki takımın da hücumda çok iyi görüntü verdiği bir ilk yarı izledik. Efes adına Micic yine görevinin başındaydı, Buğrahan ile Beaubois da katkı verince istediği skora ulaştı.
Maça Pleiss’ın iyi başlaması da onlar için önemliydi ama ilk yarıda 3 faule ulaşmış olması ev sahibinin hücum düzenini etkiledi. Daçka da rakibine önce McCullough-Ercan ikilisiyle, ardından da Doğuş Özdemiroğlu’nun ustaca yönetimiyle yanıt verdi.
Ergin Ataman’ın iki teknik faulle sadece 18 dakika takımının başında kalabildiği maçın ilk yarısının son bölümüne asistleriyle damga vuran Doğuş, ilk yarının Daçka lehine 43-42 bitmesini sağladı.
İkinci yarının başında Daçka agresifliği artırıp, hızlı hücum sayıları bularak öne geçti ama Dunston ile Pleiss’ı boyalı alanda birlikte kullanarak pota altı hakimiyetini ele geçiren Efes, 3. çeyreği de 64-60 galip bitirdi.
Son periyodun başında bu kez 5 kısayla sahaya çıktı Efes, Micic ve Clyburn ile arka arkaya üçlükler buldu, Beaubois ile farkı çift hanelere çıkardı. Starks, Efes’in adam değişmelerini cezalandırarak takımını umutlandırırken, son dakika içinde farkı 1 sayıya indirme fırsatı, McCullouh’ın şutu girmeyince kullanılamadı.
Bu pozisyonun ribauntunda Dunston’a yapılan faul, ardından Doğuş’un aldığı iki teknik faul Efes’i rahatlattı, çizgiden 4 sayı bularak arayı açan lacivert-beyazlı ekip, maçı da 88-78 kazandı.