Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Euroleague’in son şampiyonu, sahasında konuk ettiği İspanyol rakibini devirirken çok zorlandı. 3. çeyrekte taraftarının da desteğiyle ayağa kalkan ve öne fırlayan temsilcimiz Nunnally ile Vesely’nin sakatlığıyla şok yaşasa da sonunda gülmeyi bildi, 2 maç aranın ardından sevindi
THY Euroleague’de 16. maçına sahasında Baskonia karşısında çıkan F.Bahçe Doğuş, 79-74 kazanmayı başardı, 10. galibiyetine ulaştı. Baskonia karşısında ilk dakikalarda hücum etmekte zorlanmadı temsilcimiz ama savunmada çok aksadı. Sayılarının neredeyse tamamını boyalı alandan bulan Baskonia 10-0 seri ile bitirdiği ilk periyodu 22-18 galip kapadı.
13. dakikada 29-21 ile konuk takım farkı 8’e çıkardıktan sonra Sinan-Wanamaker-Guduric üçlüsüyle baskının dozunu artıran ve farkı kapamaya başlayan Fenerbahçe, rakibin 17-12 iki sayı isabeti bulduğu devreyi de 38-36 geride bitirdi.
2. yarıda enerji en üst seviyeye çıkmıştı. Savunmada bariz hataları devam ediyor olsa da çok istekli görüntüsüyle ribauntları toplayan, hücumda üretken olan Thompson, 3. çeyrekte ilk kez sahaya girip kısa sürede hücuma çeşitlilik kazandıran Nunnally ile F.Bahçe 53-50 öne geçmeyi başardı. Ancak o anlarda önce bir türlü sinirlerini kontrol edemeyen Vesely’nin aldığı gereksiz teknik faul, ardından gelen iki top kaybı, rakibi bir kez daha uyandırdı. Bir de çeyrek sonunda Nunnally’nin yürekleri ağızlara getiren düşüşü, aynı anda Vesely’nin de sakatlanarak kenara gelişi çok daha fazlasının olabileceği havayı yakalamışken son çeyreğe 63-59 önde girmemize neden oldu.
4. çeyreğin başında çok önemli iki isminden yoksun oynasa da, rakibin çok sert oyununa hakemler neyse ki ilk 3 çeyrekteki gibi göz yummadı, faul çizgisinden üretilen sayılarla temsilcimiz 73-63’te farkı 10 sayıya çıkardı. Ancak konuk takımın art arda üçlüklerle bulduğu 10-2’lik seri, son dakikalarda korkutsa da, Guduric-Wanamaker ikilisi rakibin direncini kırdı.