Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği maçın son periyoduna 13 farklı geride girse de benchten gelen Metecan’ın artırdığı enerji, hücumda turnuvanın suskun ismi Cedi’nin devreye girmesiyle 24-9’luk seriyi getirdi, 12 Dev Adam, Yunanistan’daki turnuvayı moralli bitirdi

Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımımız, Acropolis Turnuvası’nın son gününde İtalya’yı 72-70 yenmeyi başardı, moral kazandı.
Aslında birçok açıdan önemli notlar vardı İtalya maçında. Mesela Cedi’nin devreye girdiğinde takıma nasıl sınıf atlattıracağı. İlk iki maçta ortalıkta gözükmeyen yıldız oyuncu İtalya karşısında 20 sayıyla oynadı. Onu devreye sokmak için temponun artırılmasının gerekliliği de net biçimde ortaya çıktı. Millilerimiz’in İtalya karşısında hem ilk yarıda, hem son çeyrekteki dönüşlerinde sahada hep kısa beşler oldu. Özellikle son çeyrekte Metecan, Furkan, Cedi ve Ersan’ın bir guard ile birlikte sahada kaldığı anlarda artan baskı galibiyeti getiren etken oldu. Şutörlerimiz forma girmez, 5 numaradan skor katkısı alamazsak, Çin’de de bu kısa beşlerle rakipleri şaşırtmak, baskı ile tempoyu artırmak çok sık görebileceğimiz bir düzen gibi gözüküyor.
İtalya karşısında bir diğer kazanım da Metecan oldu. Son çeyrekteki dönüşün mimarlarındandı. Gentile karşısında dimdik kalışı, takımın koştuğu anlardaki uyumu ve skora katkısı çok fark yarattı. Bu ikiliyle birlikte ilk iki günün de iyileri Ersan ve Furkan’ı hesaba katarsak, hazır oyuncu sayımızın arttığını söyleyebiliriz. Ayrıca kısa beşlerle oynadığımızda Doğuş’un potaya gidişini de dün çok kullandık, yani alan açıldığında birçok seçeneğimiz var ama ne zaman rakip oyunu sete çevirse yine çok zorlandık.
İtalya’nın ilk çeyrekte 10’da 9 iki sayı ile başlaması, boyalı alan savunmamız hakkında çok bilgi veriyor. Ancak o savunma sadece uzunların işi değil kısaların da bu kadar kolay geçilmemesi gerekiyor.
13 sayı geriden gelip kazanmak moral oldu ama daha çok işimiz var. Bu takımın enerjisi gerçekten yüksek. Ancak kalan kısa sürede o enerjiyi baketbol aklıyla birleştirip, set oyunları üzerinden de skor bulmamız, bunun için de öncelikle dışarıdan şut sokmamız gerekiyor.