Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Lige 2’de 2 ile başlayan Eskişehir Basket, ilk mağlubiyetini sahasında lacivert-beyazlı rakibinden aldı. 13 sayıdan geri gelip öne geçmeyi de başaran Anadolu temsilcisi, Simon’un bitime 2 saniye kala bulduğu baskete engel olamayınca salondan üzgün ayrıldı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 3. haftanın kapanış karşılaşmasında Anadolu Efes, deplasmanda Eskişehir Basket’i 86-84 yenmeyi başardı, 2. galibiyetine ulaştı.

Babasının vefatı nedeniyle ABD’ye giden Ledo’dan yoksun sahaya çıkan Anadolu Efes, maça iki uzunla başladı ve ilk çeyrekte iyi savunma yaptı. Hücumda da Dunston’ı çok iyi kullanan konuk takım, ilk çeyreği 20-15 önde kapadı.

Haberin Devamı

Dunston’la skor bulmayı sürdürürken, kenardan gelen Motum ve Onuralp’ten de katkı alan Efes, 16. dakikada 35-22 ile 13 farkı yakaladı. Ancak baskıya başlayan ve alan alan savunmasına dönen Eskişehir, ilk çeyrekte bulamadığı üçlükleri art arda rakip potaya gönderince, Efes’in savunmadaki dengesini bozmayı başardı, devre sonunda 41-37 ile farkı 4 sayıya indirdi.

Kritik hatalar

Rakibinin ön alandaki savunma zaafını 3 skorer kısası Rowland, Baron ve Marshall’ı aynı anda sahada tutarak cezalandıran Eskişehir, boyalı alanda da Kravtsov’u devreye sokarak, son çeyreğe 63-57 önde giren taraf oldu.

32. dakikada 68-60 ile farkı 8 sayıya çıkaran ev sahibine karşı Efes’i Doğuş ayağa kaldırdı. Art arda çok kritik 3 top çalan tecrübeli oyuncu, 68-68’de skora denge gelmesini sağladı. Adams’ın arka arkaya bulduğu üçlüklere Berkay ile yanıt verip pes etmemeye çalışan Eskişehir, buna karşın son dakikaya 5 sayı geride girdi. Ancak Adams iki kritik hata yaptı. Önce basket faul, ardından top kaybı yapan Adams takımının bitime 8 saniye kala yakalanmasına neden olsa da, Simon, 2 saniye kala çok kritik bir sayıyla Efes’e hayat verdi, iki ekip de haftayı 2’şer galibiyetle bitirdi.