Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bamberg’in ardından sahasında Sırplar’a da şans tanımayan temsilcimiz, 17. maçında 5. galibiyetine ulaştı. Hücumda çok etkili gözüken ve 7 oyuncusundan çift haneli sayı katkısı alan Efes’te, geldiği günden bu yana en iyi basketbolunu oynayan Dragic fark yarattı.

THY Euroleague’de 17. hafta mücadelesinde Kızılyıldız’ı konuk eden Anadolu Efes, 104-95’lik skorla 5. galibiyetine ulaştı.

İlk dakikalarda Birkan’ın baskısıyla ritmini bozduğu Rochestie’yi son çeyreğe kadar sokmadı ama ilk yarıda boyalı alana yapılan koşuları, 2. devre ise rakibin aldığı 9 hücum ribauntunun etkisiyle savunmada belli bölümlerde çok aksadı.

Haberin Devamı

Rochestie’nin 3 çeyrek devreye giremediği, Antic’in sakatlığı nedeniyle benchten izlediği bir maçta yenen 95 sayı fazlaydı belki ama hücumdaki düzen, bunu rahatlıkla giderecek kadar iyiydi.

Yeni transfer Dougles’ın ilk kez forma giydiği ve bu takıma çok şey katabileceğini gösterdiği maçta, ondan gelen katkı, etrafındakileri de rahatlattı.

İki takviye birden

Dragic geldiği günden bu yana en iyi basketbolunu oynadı. Eğer Sloven yıldız bu performansını istikrarlı hale getirebilirse rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Efes kısa rotasyona 1 değil, 2 takviye birden yaptı. Dougles’ın paylaşımı sever görüntüsü Simon ve McCollum ile arasındaki uyumu da artırdı, takımın 4 kısası da çift haneli skorlara ulaştı.

Efes için dün maçın başındaki artılardan bir tanesi de Ergin Ataman ile birlikte hayata dönün Motum’un katkısıydı. 4 numalara kritik roller veren Ataman, sezon başından bu yana yüzüne bakılmayan Motum’u da takımın bir parçası yaptı. Takımın savunmacı tek uzunu Dunston da her zamanki gibi görevini eksiksiz yapınca, oyun içinde yakaladığı 10-12 sayılık farklar defalarca erimiş olsa da, Efes ayakta kalmayı başardı.

Efes, belki iyi savunma yapamadı ama enerjisi ve hücumdaki iyi organizasyonuyla ayakta kaldı. 2. yarıda 18 sayı atan McCollum, rakibin geri dönüş çabalarını sonuçsuz bırakırken, artık Sinan Erdem’e gelenlere keyif verecek bir basketbol oynayacağını ispatladı.