Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Daha önce bu salonda hiç kazananamışsın, maça çok iyi başlayıp 10 sayı öne geçsen de rakibine hemen yakalanıp, 20 bin taraftarının önünde rüzgarı arkalarına almalarına izin vermişsin, soyunma odasına 14 farklı geride gitmişken 3. çeyrekte 17 sayılık farka da izin vermişsin. Ama burada kazanmayı başardıysan, sen gerçekten büyüksün, özelsin...
Teşekkürler Fenerbahçe. Normal sezonun son bölümündeki basit hatalarla kaybettiği saha avantajını inanılmaz bir geri dönüşle ele geçirmek, Türk takımlarının daha önce 25 maçın sadece 1 tanesini kazandığı salondan başı dik çıkabilmek büyük başarı.
Aslında maça çok iyi başlamıştı ekibimiz. Obradovic, rakibin hareketli uzunlarına karşı 4 kısayı sahaya sürerek planlarını bozmayı başarmıştı. Maçın yıldızlarından Bogdanovic’in performansı arayı açmamızı sağlasa da, Panathinaikos’un kenar desteği işin rengini değişti. Bourousis’in oyuna girmesiyle uzuna yardım götürmek şart olunca, ev sahibinin kısaları sürekli potaya gitti. İlk yarıdaki 32 sayısını benchten bulan Panathinaikos, 4 kısalı Fenerbahçe’ye karşı pota altını yol geçen hanına çevirince, dışarıdan da kolay atışlar bulabildi, soyunma odasına 14 sayıyla galip girdi.
Maçı çevirmenin yolu potayı savunmaktı, Obradovic de ikinci yarıya Udoh-Vesely ikilisini bu maçta ilk kez yan yana kullanarak girdi ve istediğini elde etti. Panathinaikos kısaları, bırakın turnike atmayı, iki uzunun müthiş yardımlarıyla, adam değiştikleri anlarda kısaları da kısa gibi savunmaları sonucu, boyalı alana ayak basamadı, işleri hep dışarıdan zorlama şutlara kaldı.
İlk yarıda 10 top kaybeden Fenerbahçe, çift guard oynamanın artısıyla 2. yarıda sadece 3 top kaybedince, hücum da tıkır tıkır işlemeye başladı. Maç boyunca tüm ceza atışlarını ustalıkla kullanan Kalinic ile gecenin tartışmasız yıldızı Bogdanovic’e, ilk yarının suskun ismi Dixon da eşlik edince ara bu kez temsilcimiz lehine açıldı. Panathinaikos’u 3. ve 4. çeyreklerde 8’er sayıda tutmak, 40-8 gibi inanılmaz bir seriyle 17 sayılık farktan dönmeyi başarmak, ustalık işidir. Obradovic de, Fenerbahçe de dün kimin usta olduğunu net biçimde göstermiştir.