Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Litvanya’da oyuna kötü başlayan ve devreyi 9 sayı geride bitiren F.Bahçe Doğuş, son çeyrekte vites artırdı, Sloukas-Kalinic ikilisinin etkili performansı ve 25’te 25 serbest atış isabetiyle kazandı, ilk dört içindeki yerini oldukça sağlamlaştırdı.

THY Euroleague’de 25. hafta mücadelesinde Litvanya’da Zalgiris Kaunas’a konuk olan Fenerbahçe Doğuş, İstanbul’da yenildiği rakibinden rövanşı 85-78 ile aldı, galibiyet sayısını 18’e çıkardı.
Maça Vesely ve Datome gibi ana karakterlerin benchte olduğu beşle başlayan temsilcimiz, çeyrek ortasında rakibe verdiği 12-0’lık seri ile kontrolü elinden kaçırdı, boyalı alanı çok iyi kullanan Zalgiris 10’da 8 isabetle ilk çeyreği 24-17 önde bitirdi.
Ribaunt sıkıntısı, boyalı alan savunması ve hücumdaki yanlış tercihlerin ev sahibi tarafından akıllıca cezalandırılması, farkı çift hanelere çıkardı, soyunma odasına da Zalgiris 40-31 önde bitirdi.
2. yarıda Melli’nin performansını artırması temsilcimizi rakibine yaklaştırdı ama asıl hamle için gerekli olan oyun kurucu katkısı, son çeyrekte Sloukas’tan geldi. 3 çeyrekte Wanamaker-Sloukas ikilisi 10’da 1 saha içi isabetiyle oynarken, Yunan yıldız bu gidişata dur dedi. Obradovic’in Kalinic’i 4 numaraya çekerek takımı kısaltmasıyla pas trafiğini artıran, Sloukas ile bu kez çok doğru kararlar verip, son 10 dakikaya 11 sayı sığdırdı, Kalinic’in direncine, faul problemi nedeniyle kader anlarına saklanan Vesely de katkı yapınca, 35. dakikada öne geçen Fenerbahçe Doğuş, farkı 8 sayıya kadar çıkarıp, salondan galip ayrılmayı başardı.