Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Finalde Real Madrid’e yenilerek Avrupa ikincisi olan Fenerbahçe Doğuş, ligdeki galibiyet serisini çeyrek finale de taşıdı. Normal sezonun lideri, ligdeki ilk sezonunda play-off’a yükselme başarısı gösteren Sakarya Büyükşehir’e şans tanımadı, durumu 1-0 yaptı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisinde normal sezonun lideri Fenerbahçe Doğuş, ligi 8. bitiren Sakarya Büyükşehir’i 81-66 yenerek durumu 1-0 yaptı.

Hafta sonu Euroleague Final Four’unda boy gösteren ve Avrupa İkinciliğini elde eden Fenerbahçe, Belgrad’daki organizasyonun suskun isimleri Nunnally ve Vesely’den gelen sayılarla maça girdi, 13-6 öne geçti. Konuk takım Jones ile 16-16’da skoru dengelese de ev sahibi ilk periyodu 23-20 galip bitirdi.

Haberin Devamı

Real Madrid ile oynanan finalin yıldızı Melli, Sakarya karşısında da sahne aldı, İtalyan oyuncunun sayılarıyla 16 farkı yakalayan Fenerbahçe Doğuş, devreyi de kenardan gelen isimlerinin 23 sayılık katkısıyla 44-30 önde tamamladı.

İkinci yarıya top kayıplarıyla başladı Fenerbahçe ve Sakarya’ya geri dönüş şansı tanıdı. Clavell’in de devreye girmesiyle arayı kapayan konuk takıma karşı krizden Sloukas ile çıktı Fenerbahçe, son çeyreğe de 49-46 galip girmeyi bildi.

Hamleyi savuşturdu

Sakarya’nın son çeyrekteki hamlesini de Sloukas ile savuşturan Fenerbahçe, ardından da rakip savunmayı Nunnally’nin üçlükleriyle açmayı başardı, Vesely’nin art arda smaçlarıyla farkı çift hanelere çıkardı. Oyunun son bölümünde işi Nunnally’ye karşı bireysel düelloya döken Clavell’in düzenden çıkması ve konuk takımın top kaybı sayısının da giderek artması, Fenerbahçe’nin yeniden rahatlamasını sağladı, sarı-lacivertli ekip, seride 1-0 öne geçerek yarı finale çok yaklaştı.