Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hem Avrupa, hem de ligde liderlik koltuğuna kurulan sarı-lacivertli ekip, Rönesans TED Kolejliler’i deplasmanda rahat bir oyunla devirdi, zirve yarışındaki takipçileri Anadolu Efes ve Daçka’nın kaybettiği hafta kazanarak galibiyet sayısı farkını 2’ye yükseltti.

Türkiye Basketbol Ligi’nde 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Rönesans TED Kolejliler’i Ankara’da 71-62 yenmeyi başardı, 18. galibiyetini aldı.

Efes deplasmanında aldığı galibiyet ile kümede kalma yarışında moral kazanan TED, o maçın yıldızı Tucker’ın 4 sayılık hücumuyla maça başladı ve 4. dakikayı 9-5 önde geçti. Ancak savunmasını sertleştiren ve özellikle Semih ile boyalı alan kontrolünü ele geçiren Fenerbahçe, kalan sürede rakibine 2 sayı şansı tanıdı, ilk periyodu 15-11 üstün kapadı.

Haberin Devamı

Efes karşısında topu Berent ile getiren ve Tucker’a teslim eden, bu oyuncunun skorer oyunuyla ayakta kalan TED, yeni transferi Florance’in ilk maçında düzenini kuramadı, topla daha az buluşan Tucker da etkili olamayınca skorda sıkıntı yaşadı, devre de 39-30 Fenerbahçe lehine tamamlandı.

Diskalifiye oldu

Semih’in boyalı alanda Pittmann’a kurduğu büyük üstünlük ve ABD’li oyuncunun ikinci sportmenlik dışı faul alarak diskalifiye oluşuyla bu alandaki etkinliğini artıran Fenerbahçe, farkı 14 sayıya çıkardı, son çeyreğe de 59-46 galip girmeyi başardı.

4. periyotta da kontrolü elinden bırakmayan ve son bölümü daha az forma şansı bulan isimleriyle tamamlayan Fenerbahçe Ülker, etkili savunmasına devam etti, 36. dakikasını 69-53 üstün geçtiği maçta 71-62’lik skorla galip geldi.