Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TOFAŞ ligdeki ilk yenilgisini sahasında konuk ettiği Fenerbahçe Doğuş karşısında aldı. Etkili savunması ile rakip uzunların devreye girmesini engelleyen sarı-lacivertli ekip, hücumda da Datome önderliğinde skor bulmayı başardı. Bu sonuçla ligde namağlup takım kalmadı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde haftanın en önemli karşılaşmasında Fenerbahçe Doğuş, Bursa deplasmanında TOFAŞ’ı 88-71 yenmeyi başardı, 11. haftada 9. galibiyetine ulaşırken, rakibine de ilk yenilgisini tattırdı.

Rakip uzunların devreye girmemesi için yaptığı yardım savunmasında çok etkili olan Fenerbahçe, ilk yarıda rakibinin çok düşük üç sayı isabetiyle oynaması sonucu bu planına sadık kaldı. İlk çeyrekte ev sahibi 6’da 0, konuk takım ise 9’da 1 üç sayı isabetiyle oynayınca, 10 dakikalık bölüm 13-10 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

Datome farkı

İlk çeyrekte 6 top kaybı yapan TOFAŞ, aynı hataya devam edince, Fenerbahçe Datome’nin sayılarıyla öne fırladı. İtalyan oyuncu 2. periyota 12 sayı sığdırırken, fark da 9 sayıya çıktı. Vesely’nin erken 3 faule ulaşsa da, boyalı alanı iyi savunmayı sürdüren Fenerbahçe, soyunma odasına da 40-32 galip girmeyi başardı.

2. yarıya Melih’in üçlüğüyle başlayan ve Guduric ile farkı çift hanelere çıkaran (36-49) Fenerbahçe karşısında TOFAŞ, 3 sayı çizgisinin gerisindeki suskunluğunu bozdu. Mejia-Kadji ikilisiyle 4 üçlük atıp, 13-0 seri bulan, Crocker’ın üçlüğüyle de 52-51 öne geçmeyi başaran Bursa ekibi, Vesely’nin yeniden oyuna girmesiyle savunmayı toparlayan ve yardımlarda hata yapmayan Fenerbahçe’ye karşı art arda 2 top kaybı yaptı, bu çeyrekte 9’da 5 üç sayı isabetiyle oynasa da, son periyota 59-52 geride girmekten kurtulamadı.

Guduric-Melih-Datome üçlüsüyle, adeta kısaların oyununa dönen maçta, yeniden çift hanelere çıkaran Fenerbahçe Doğuş, rakibin telaşla yaptığı top kayıplarını da hızlı hücum basketlerine dönüştürdü, farkı 19 sayıya yükseltti. Yiğit’in üçlükleriyle ayakta kalmaya çalışsa da, rakibin hızına yetişemeyen Bursa ekibi, sahasında ligdeki ilk yenilgisini alarak mücadeleyi bitirdi.