Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe Beko, Djordjevic yönetimindeki ilk Euroleague maçında Kızılyıldız’ı ağırladı, eksik rakibi karşısında çok zorlansa da son çeyrekte maça ağırlığını koyan Pierre ile kazandı, yeni sezona galibiyetle başladı.

THY Euroleague’de Kızılyıldız’ı 61-57 yenen Fenerbahçe Beko, sezona galibiyetle başladı.
Maça aslında mükemmel başladı temsilcimiz, 5 dakika içinde rakibi tam 7 top kaybına zorlarken, hızlı hücum sayılarıyla skor 14-0’a geldi. Henry ile Vesely’nin başrolü oynadığı bu bölümde takım ritmini bulmuş, savunmadan keyif alır halde ilerlerken, benchler de devreye girdi. Fenerbahçe için her şey kusursuz giderken erken değişiklik gerekli değildi ama sezonun ilk maçında coach da muhtemelen skora bakıp, maçta başka kimleri kullanabileceğini görmek istedi. Ancak benchten gelen katkı çok sınırlı kalınca, Kızılyıldız da maça geldi. Bu kadro kurulduğunda en büyük soru işareti guard pozisyonuydu, zaten Henry kenara gelince hücum direkt tıkandı. De Colo da gününde olmayınca, 2. bir oyun kurucu gerçekten çok arandı.
Kadro kurulduğunda bir de umut vardı Fenerbahçe için. Geçen yıl yaşanan 4 numaranın şut katkısı Polonara ile sonlanacaktı. Ancak Djordjevic uzun süre Vesely-Booker ikilisini yan yana kullandı. Belki rakipteki uzun eksiğini cezalandırmak istedi ama onların kısa beşi, baskı ile Fenerbahçe’yi düzenden çıkarmayı bildi.
Neyse ki Pierre var. Geçen yılın da en iyilerinden olan Pierre, son çeyrekte üçlük, smaç, sırtı dönük sayı, asist, blok... Hepsini art arda yaptı, son iki dakikada De Colo’nun da uyanmasıyla maçı kazandırdı. Polonara’nın daha çok oynadığı 2. yarı yarattığı fark da hissedildi. Kızılyıldız’a 21 top kaybı yaptıran savunma bizim için ne kadar kıymetliyse ribaunt, dış şut ve skor sıkıntısı da o kadar can sıkıcıydı. Neyse ki sezonun ilk maçında kaza olmadı.