Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Aslında 2 maçta en azından 1 galibiyet parolasıyla gelmişti Fenerbahçe, saha avantajını eline almak istemişti. Ancak iki yıl önce Maccabi’yi, ardından Real Madrid’i 3-0’lık serilerle geçen Obradovic, belli ki geleneği bozmak istemedi. Fenerbahçe, Obradovic yönetiminde çıktığı 8. çeyrek final maçını da kazandı. Hem de Avrupa basketbolunun devlerine karşı...

Gelinen noktayı sadece bu istatistik bile anlatıyor belki ama cehennem denilen OAKA’da art arda iki galibiyet çıkarmanın zevki de başka.

Aslında yine Panathinaikos daha iyi başladı maça. Fenerbahçe’nin 4 kısalı sistemine karşı bu kez iki uzunla çıkarak savunma ritmimizi bozan Panathinaikos, 3 tanesi üçlük olmak üzere 5’te 5 saha içi isabet ile maça başlayınca 5. dakikada 10 sayı öne fırladı. Fenerbahçe için çözüm kenardaydı. O dakikada Udoh sahaya adımını attı, takım uzadı, Datome savunmasında coşan Rivers’a da Kalinic kelepçeyi takınca tam 4 dakika sayı bulamayan ev sahibi karşısındaki 14-0’lık seriyle temsilcimiz öne fırladı.

Haberin Devamı

İlk yarıda sadece 2 top kaybı yapılması, ilk maçın kahramanı Bogdanovic’in yine olağanüstü oynaması, ilk 20 dakikanın tamamında sahada kalıp, soyunma odasına giderken 18 sayı, 4 asist, 3 ribaunta ulaşması, ne kadar özel bir oyuncu olduğunu yeniden kanıtladı. O kadar kritikti ki yaptıkları, rakibin getirdiği yardımlarda topu iyi yönlendirip potaya yolladığı Udoh da daha ilk yarıda 14 sayıya ulaşmıştı. Bogdan ile Udoh’un skorer oyunu, James’in sayılarını da etkisiz bıraktı.

İkinci yarıda Panathinaikos saldıracaktı. İki hareketli uzunla potamıza yaptıkları ataklar onları öne taşıdı ama Fenerbahçe’nin fazla silahı vardı. Bu kez de Dixon sahneye çıktı. 3 üçlüğüyle takımını dimdik tutmayı başardı.

İki hareketli uzuna karşı Fenerbahçe’nin de kısalması, zaman zaman ribaunt sıkıntısı yaşamamıza neden oldu ama Obradovic’in maç sonunda iki guardıyla tempoyu ayarlaması, topu yeniden Bogdanovic’in kontrolüne bırakması, yeni bir destan yazdırdı.

Orası OAKA’ydı ama Fenerbahçe paşalar gibi çıktı, şimdi sıra Ülker Arena’da... Taraftar, takımlarına yakışan karşılamayı yapmalı.