Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, Onvo Büyükçekmece Basketbol’u 85-80 yendi, sezona 2’de 2 ile girdi.
Maça Fenerbahçe Beko hızlı başladı. Motley’in hücumda etkili gözükmesi ve boyalı alanı çok iyi kullanması, dışarıdaki isimlere de boş alan yarattı, başta Wilbekin olmak üzere kısalar da devreye girince ilk farkı çift hanelere çıkaran sarı-lacivertli ekip ilk periyodu 25-17 galip tamamladı.
İlk yarıda Şehmus’un baskısında fazla öne çıkamayan Crawford’ın kıpırdanmaya başlaması, Rivers ile Can Maxim’den gelen skor katkısı aranın hızla kapanmasını sağladı. Fenerbahçe’nin devrede 10 top kaybı yapmasını da fırsata çeviren ev sahibi, farkı 1 sayıya indirse de devreyi 42-38 geride tamamladı.
Büyükçekmece 3. periyoda 5-0 başlayarak öne de geçti ama Wilbekin takımını oyunda tutan isim oldu. Metecan’ın oyunun iki yönündeki çabası, Guduric ile Edwards’ın üçlükleri bir kez daha üstünlüğü Fenerbahçe’ye geçirdi, sarı-lacivertli ekip son periyoda 64-59 galip girdi.
Son periyota hızlı giren ve Melih-Edwards ikilisiyle skor üreten Fenerbahçe bir kez daha farkı çift hanelere çıkardı ancak ev sahibi de geri adım atmadı. Son 2 dakikaya girilirken skoru 81-78’e çekerek umutlanan Büyükçekmece, bitime 7 saniye kala yaptığı sportmenlik dışıyla umutlarını yitirdi, Edwards çizgiden skoru belirledi: 80-85.