Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tam 30 asist yaparak 97 sayıya ulaşamayı başaran Fenerbahçe, 12 oyuncusuna da süre verirken, Ahmet dışındaki 11 isimden katkı aldı. İzmir ekibi gençlerle rakibine direnmeye çalışsa da İstanbul deplasmanından mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Doğuş, Pınar Karşıyaka’yı 97-71 yenmeyi başardı, rakibine art arda 4. yenilgisini tattırdı.

Maça oyun kurucusuz başlayan ve üç sayılık atışlarla ayakta kalan Fenerbahçe, önce Melih, ardından da Guduric ve Nunnally ile ilk çeyreği 21-17 önde tamamladı. Sloukas’ın oyuna girişiyle daha derli toplu gözüken sarı-lacivertli ekip, Vesely ile farkı çift hanelere çıkarırken, Kennedy’nin çabasına rağmen devreyi 45-38 galip bitirdi.

Haberin Devamı

Sloukas’ın etkili performansı ve asistleriyle skor bulmayı sürdüren Fenerbahçe, 53-43’te farkı yeniden çift hanelere çıkardı, Nunnally’nin üçlüğüyle son çeyreğe 71-50 üstün girmeyi başardı. Berk ve dar bir rotasyonla oynayan Karşıyaka’nın enerjisinin de düşmesiyle daha rahat oynayan ve son çeyrekte yeniden sahaya girip 5 üçlük isabeti bulan Melih ile farkı artıran sarı-lacivertli ekip, tüm oyuncularından verim aldığı maçı rahat bir galibiyetle tamamladı.

Fenerbahçe, milli takım kampında sakatlanarak uzun süre takımdan ayrı kalan Bobby Dixon’a yeniden kavuşurken, hücumda müthiş bir maç çıkardı. 30 asist yapan, %70 iki sayı, %55 üç sayı isabetiyle oynayan sarı-lacivertli ekipte 6 oyuncu çift hanelere ulaşırken, benchten gelen isimlerinden de 60 sayılık katkı aldı.