Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Melli’nin kadroda olmadığı maçta Vesely de ilk yarı sonunda diskalifiye edilince uzun rotasyonunda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe Doğuş, buna rağmen müthiş mücadele edip öne geçmeyi başardı. Ancak 30 sayı atan Daçkalı Scottie Wilbekin’ı durduramayan konuk ekip salondan yenik ayrıldı
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 6. hafta mücadelesinde Darüşşafaka, Fenerbahçe Doğuş’u 84-78 yenmeyi başardı, rakibine 2. yenilgisini tattırırken, 3. galibiyetine ulaştı.
Fenerbahçe için maç öncesi kritik nokta Melli’nin rotasyon nedeniyle dışarıda olduğu maçta boyalı alana ne kadar hakim olabileceğiydi. Ancak Vesely’nin ilk yarı sonunda Doğuş Özdemiroğlu’nun yaptığı çok sert faule, ayağa kalktıktan sonra rakibini yere devirerek tepki göstermesi ve diskalifiye edilmesi, Obradovic’in tüm planlarını bozdu. Maçın kalan bölümünü 4 kısa oynamak zorunda kalan, ne Thompson, ne de Ahmet’ten hücumda istediğini alamayan Fenerbahçe, bütün yükü kısaların omuzlarına bırakmak zorunda kaldı. Kısa rotasyonda da Sloukas, Wanamaker, Nunnally ve Melih, kora kor çarpıştı, Datome ribauntlarda takımının geri düşmesini engelledi ama karşılarında tek kelimeyle alev almış bir Scottie Wilbekin vardı.
ABD’li oyuncu, aslında ilk yarıda da takımını sırtlayan isimdi. Fenerbahçe’nin 18-13 öne geçtiği andan itibaren takımının bulduğu 13-0’lık serinin de mimarıydı, ancak maç sonundaki liderliği çok daha farklıydı.
İkinci yarıyla birlikte 4 kısa oynayan ve baskı ile rakibini bozmayı başararak 59-54 geride girdiği son çeyreğin başında 65-64 öne geçmeyi de başaran Fenerbahçe karşısında hep o sorumluluk aldı. Oyun tam guardların savaşına döndüğünde Sloukas’ın 5 faulle kenara gelişi de avantaj sağladı ABD’liye, attıkça moral ve güven kazandı. 41 saniye kala Nunnally’nin kaçırdığı faul ile beraberlik şansını kaybetmesinin ardından Wilbekin’in attığı üçlük, Fenerbahçe’nin umutlarını yıktı ve ev sahibi kazandı.