Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maça hızlı başlayan Karadeniz ekibi, hücumda müthiş bir ritm bularak Galatasaray Odeabank potasına daha ilk yarıda 60 sayı gönderdi, soyunma odasına 27 sayı önde girdiği maçı rahat bir oyunla kazandı. Bordo-mavililer, 7. maçında 3. galibiyetini elde etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 7. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank’ı konuk eden Trabzonspor, 103-82’lik skorla 3. galibiyetine ulaşırken, rakibine de 4. yenilgisini tattırdı. Galatasaray, çok yüksek tempoyla oynayan rakibini havaya sokmamak adına savunmacı bir beşle sahaya çıkmak yerine, çift guardla ve yumuşak bir takımla maça girince, Trabzonspor’un temposunu kabul etmiş oldu, dışarıdan yağmur gibi şut bulan ev sahibi 10 dakikada 31-19’luk skoru buldu.

Haberin Devamı

Heslip ve Green farkı

Heslip ve bir dönem Galatasaray forması giyen Green başta olmak üzere 17-9 üç sayı isabetine ulaşıp farkı 30 sayıya çıkaran ev sahibi devreyi 60-33 galip bitirdi. Sadece üç sayı isabeti değil, rakibin top kayıplarından 14 sayı üreten, boyalı alanda 22-12’lik üstünlük bulan Trabzonspor, her alanda rakibini devrede adeta ezdi.

Galatasaray 2. yarıda Göksenin ile direnmeye çalıştı rakibine ama tecrübeli oyuncu potaya her gidişinde skor bulsa da, üç sayı çizgisinin gerisinden bir türlü isabet bulamadı. Renfroe, bu dakikalarda takımını toparlamak yerine, saha içinde sokakta birisine sataşır gibi omuz atıp, rakibini iterek, konsantrasyondan ne kadar uzak olduğunu gösterirken son çeyreğe de 83-56 girildi.

Trabzonspor, sadece bireysel çabalarla oyunda kalmaya çalışan ama bir türlü düzenini kuramayan rakibi karşısında genç oyuncularına şans tanıdı, buna karşın salondan çok farklı galip ayrıldı.