Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fransa gibi bir takımı yenmek için yapması gerekenleri aslında çok iyi biliyordu millilerimiz. Bunu ilk dakikalarda gösterdi. Savunmada Parker dışındaki tüm isimlerin şutu riske ediliyor, ribauntlar toplanıyor ve hücumda da doğru atışlar beklenerek, onların hızlı hücum yapmasına izin verilmiyordu. Bu düzen öyle güzel işledi ki, Fransa 5 dakika içinde sadece 2 sayı bulabildi. O da top kaybı sonucunda Batum'un attığı basketti.
İkinci periyotta işin rengi değişmeye başladı, Ömer Aşık'ın ilk periyottaki 2 faulü nedeniyle kenarda kalması, hücumda müthiş bir yetenek olsa da, savunmada yardıma gitmek konusunda Enes'in yaptığı basit hatalar bir anda Batum'un devreye girişini ve Fransızlar'ın skoru kontrol etmesini sağladı. Parker'ı, Ender'den sonra, Sinan'ın da etkisiz hale getirmesi ve bu oyuncunun 2 çeyrekte tek sayı üretmesine, ribauntlardaki müthiş üstünlüğe rağmen kontrol bir türlü elimize geçmedi. Çünkü Fransa gibi bir takıma karşı yapılacak en son şey olan top kayıpları hanemizdeki rakam ilk yarı sonunda tam 11'di.
İkinci yarıda Orhun Ene, Emir'le başladı ve genç oyuncuyu daha çok sahada tuttu. Bunun sebebi yaratıcılığı artırıp, hücumdaki durgunluğa son vermekti. Ancak savunma kaynaklı basket bulamadığı zaman temposunu da kaybeden millilerimizin maçtaki ilk kolay basketi, Ömer Onan'ın 27. dakikada attığı turnikeydi. İşin kötüsü, savunmamız da giderek oyundan düşüyor, Fransa boyalı alanımızda adeta top koşturuyor, peş peşe serbest atış çizgisine gidiyordu. Çeyrek sonunda art arda üçlükler de gelince fark 13 sayıya çıktı. İkinci periyodun başında yine pota altı sayısıyla farkı 15'e yükselten Fransızlar karşısında beklenen savunma değişikliği geç de olsa geldi, millilerimiz alan savunması denedi. 3 periyot boyunca sadece 8 kez üçlük deneyen Fransızlar, pas yolları kapanınca zorunlu olarak dış atışlara itildi. Bu atışlar da girmeyince 9 dakikada sadece 6 sayı üretebilen rakibe karşı, Hido'nun sayıları maçı ortaya getirmişti. Bitime 35 saniye kala öne geçme şansı da yakalayan millilerimiz, doğru şutu bulsa da, bir türlü şanssızlığını kıramayan Kerem'in topu çemberden dönünce ilk fırsatı tepmiş oldu. 5 saniye kala 3 sayı gerideyken topu kenardan oyuna sokamamamız ise maça noktayı koydu.