Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

A.Efes ve F.Bahçe Beko en büyük alkışı kaptı, iki ekibimiz de çeyrek final biletini aldı.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan THY Euroleague’de iki Türk takımı bir kez daha çeyrek finalde boy gösterecek. Fenerbahçe Beko üst üste 6, Anadolu Efes ise 2. kez Final Four’da mücadele etmek için son virajda ter dökecek.

Basketbolda Türkiye bir büyük başarı daha elde etti, THY Euroleague’deki iki temsilcimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, normal sezonun bitimine 2 maç kala çeyrek finali garantiledi.

Haberin Devamı

Aslında sezona istediği gibi başlamamıştı temsilcilerimiz, ilk 15 hafta tamamlandığında Anadolu Efes, 7 galibiyet, 8 yenilgiyle 10., Fenerbahçe Beko ise 5 galibiyetle, 18 takımlı organizasyonda 15.’ydi.

Guduric’in dönüşü
Özellikle Fenerbahçe Beko için umutlar azalmıştı. Obradovic sonrası göreve gelen Kokoskov’un gönderilmesi tartışılıyor, taraftar isyan ediyordu. Ancak Fenerbahçe Beko’dan NBA’e transfer olan Guduric’in dönüşü, Vesely’nin sakatlığın etkisinden kurtulup 3 yıl önceki formuna ulaşması, De Colo’nun liderliği ele alıp, CSKA günlerini hatırlaması, yeni transferlerden başta Pierre olmak üzere herkesin rollerinin netleşip, görev dağılımının yapılması rüzgârı tersine çevirdi. 15 maçta 5 galibiyet alan takım, üst üste 10 maçlık zafer serisi yakalayıp yukarıya yükseldi, bitime 2 hafta kala çeyrek finali garantiledi.

Obradovic ile birlikte üst üste 5 kez Final Four’a kalıp, Avrupa’nın devleri arasına giren Fenerbahçe Beko, böylelikle kısa bir sendeleme sonrası gerçek kimliğine bürünüp, üst üste 6. kez çeyrek finale çıktı.

Sertaç farkı
Düzenlenen son Final Four’un finalisti olan, geçtiğimiz sezon salgın nedeniyle lig sonlandırıldığında da açık ara en formda ekip olarak Anadolu Efes’in de toparlanması zor olmadı. Lacivert-beyazlı ekip, kısa rotasyondaki etkili isimlerine, uzun rotasyonunda da yine harika bir sezon geçiren Sertaç’ın performansını ekledi, son 11 maçın 10’unun kazanılması ile çeyrek final bileti alınırken, son iki maç öncesi ilk iki şansı da devam etti.

Haberin Devamı

Yeni olasılıklar

İki ekibimiz şimdi normal sezonu en yukarıda bitirebilmek için son iki maçını oynayacak. Bugün Baskonia ile deplasmanda, son maçında ise Milano ile içeride oynayacak olan Anadolu Efes, bu müsabakalardan birini kazanması durumunda ilk 4’ü, yani saha avantajını garantileyecek, ilk iki içinse CSKA’nın kaybetmesini bekleyecek.
Fenerbahçe Beko ise yarın Barcelona’yı, son hafta ise Real Madrid’i konuk edecek. Temsilcimiz 2’de 2 yapması durumunda Milano’nun da bir maçını bile kaybetmesi durumunda ilk 4 içine girecek.
Milano ile ikili averajlar eşit olsa da İtalyan ekip genel averajda üstün olduğu için avantajlı durumda. Ancak farklı ihtimaller de var. Son iki hafta maçlarına göre 3, 4, hatta 5’li averaj ihtimalleri bile bulunuyor.

Rakip Baskonia

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi’nin 33. hafta maçında bugün deplasmanda TD Systems Baskonia ile karşı karşıya gelecek. Vitoria Gasteiz kentindeki Buesa Arena’da oynanacak müsabaka TSİ 20.00’de başlayacak ve beIN Sports Haber’den yayınlanacak.