Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gruptaki maçlara ikide ikiyle başlayan Potanın Perileri, Estonya ve Polonya’nın ardından bu kez Belarus deplasmanına çıktı. Etkili savunmasının yanında, Tuğçe ve Işıl’ın iyi oyunuyla bir galibiyete daha ulaşarak yoluna kayıpsız devam etti.

Kadın Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu’ndaki üçüncü maçında Belarus’u 64-54’lük skorla mağlup etti ve grupta şu ana kadar oynadığı tüm maçlardan galibiyetle ayrıldı.

Hücumda Işıl’ın sayılarıyla başladığı maçta tempoyu çok iyi kontrol eden ve rakibin skor bulmasını önleyen Ay-yıldızlı ekip, boyalı alanda Tuğçe’nin de devreye girmesiyle farkı çift hanelere çıkararak ilk periyodu 19-8 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Ribauntlarda etkinliğini artıran ve farkı 5 sayıya kadar indiren rakibi karşısında Hollingsworth ile ayakta kalmayı başaran milliler, devreyi de 32-24 galip bitirmeyi başardı.

Üçüncü çeyreğin başında bir kez daha savunma sertliğini artıran ve Işıl’ın üçlükleriyle farkı açmaya başlayan milliler, rakibin ribaunt üstünlüğünü de Tuğçe ile sonlandırarak son çeyreğe girilirken 50-35’lik skoru yakaladı.

Son çeyrekte Ay-yıldızlı ekibimiz savunmada sıkıntı yaşamaya başladı. Ana rotasyondaki isimlerin yorgunluk sıkıntısı yaşaması ve kenardan aynı katkının gelmemesi ev sahibinin farkı tek hanelere çekerek umutlanmasını sağlasa da, son bölümde kontrollü oyununu sürdüren Türkiye, salondan galibiyetle ayrılmayı başardı.

A Milli Takım, grubundaki dördüncü maçında çarşamba Estonya ile Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda karşılaşacak.