Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sadece 2. çeyrekte savunmada aksayan İzmir temsilcisi, diğer 3 periyotta
rakibine göz açtırmadı. Hücumda da Green ve Ponitka ile coşan yeşil-kırmızılılar, Beşiktaş engelini 5 sayıyla aştı, İstanbul’daki rövanş öncesinde avantaj yakaladı.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselme turu ilk maçında karşı karşıya gelen Pınar Karşıyaka ile Beşiktaş Sompo Japan arasındaki karşılaşmayı İzmir ekibi 75-70 kazandı. Rövanş karşılaşması haftaya İstanbul’da oynanacak ve siyah-beyazlılar turu geçmek için 5 sayının üzerinde bir fark arayacak.

Haberin Devamı

İki ekibin ligdeki mücadelesinde Pınar Karşıyaka, rakibini ikinci yarıdaki etkili oyunuyla devirirken, özellikle savunmasını sertleştirerek sonuca gitmişti. Yani bu maçta yapacakları savunma kaderlerini belirleyecekti ve 2. çeyrek dışında İzmir ekibi savunmasından hiç ödün vermedi.

Maça iyi başlayan taraf ev sahibiydi ve Ponitka’nın sayılarıyla ilk periyodu 22-13 önde bitirdi. 25-15’te farkı çift hanelere de çıkardı Karşıyaka ama Beşiktaş’ın art arda aldığı hücum ribauntları, rakipten devre sonunda 15 top daha fazla kullanmalarını sağladı, Beşiktaş farkı devre sonunda 1 sayıya çekmeyi başardı: 41-40.

2. yarıda Green, Pınar Karşıyaka adına sahne alan isim oldu. 25. dakikada Owens’ın 3, Brown’ın ise 4 faule ulaşarak kenara gelmelerinin ardından sorumluluk alan ABD’li takımını ayakta tuttu. 58-57 Beşiktaş üstünlüğüyle girilen son 10 dakikada Ponitka ve Green’in yanında Summer de kritik sayılara imza attı, bir ara 3 sayı geriye düşse de öne geçmeyi bilen ev sahibi, 74-67’de 7 farka ulaştığı maçtan 75-70 galip ayrıldı.