Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe Beko adına ilk maçta devleşen Fransız yıldıza her türlü sertliği uygulayan Rus ekibe karşı temsilcimiz ikinci devredeki savunması ve Guduric’in sayıları ile ayakta kalsa da verilen hücum ribauntları can yaktı, CSKA çeyrek final serisini İstanbul’a 2-0 ile taşıdı.

Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova’ya deplasmanda 78-67 yenildi, seride 2-0 geriye düştü. İlk maçta De Colo müthiş oynamış, Ruslar galibiyete son çeyrekte ulaşabilmişti. Bu kez Fransız yıldızımızı devreye sokmamak için daha ilk dakikadan itibaren birçok şeyi denediler ama o hamlelerin birçoğu sportmenlik dışıydı! Faul bile çalınmayan pozisyonda neredeyse burnu kırılacaktı De Colo’nun, topsuz alanda yapılanlar, sportmenlik dışı fauller nedense yine hakemlerin gözünden kaçtı!
Bir türlü ritmini bulamadı Fransız yıldız ama onun görevini bu maçta Guduric almıştı. İlk yarıda 20 sayı atan Sırp yıldız, ekibimizi oyunda tutsa da, zaten eksik olan uzun rotasyonunda O’Quinn ile Barthel’in de erken faul problemine girmesi, Fenerbahçe Beko’yu farklı düzenlere zorladı. Erdem Can bir kez daha başarılı hamleler yaptı, takımı bazen 5 kısa bazen 3 uzunla sahada tutup, CSKA’nın ritmini bozmayı başardı. Ancak ilk yarıda kısalmak zorunda olduğumuz anlarda içeriye giden ekstra yardımlara 13’de 8 üçlükle ceza kesen CSKA, 50 sayıya ulaştı. 2. devre Kenan’ın da katkısıyla artan baskı, rakibi art arda hatalara zorlarken, çizgi gerisinden 8’de 0 ile oynamaları, çok işimize yaradı. O baskının mimarlarından Kenan çizgide 4’te 0 atmasa, öne de geçecektik, belki hikaye farklı yazılacaktı ama kaçan fauller, ardından çizgi gerisindeki krizin bitmesi arayı yeniden açtı.
İki maçı da kaybetmesine karşın Fenerbahçe’nin Rusya’daki en büyük kazanımı son ana kadar pes etmemesiydi ve bunu yine sahaya yansıttı ama hem Vesely hem de Ahmet yokken son çeyrekte verilen hücum ribauntları, geri dönüşü imkansız kıldı.