Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Rusya’nın Novgorod şehrinde düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi Sekizli Finalleri’ndeki ilk maçında Çekya ekibi Nymburk ile karşılaşan Pınar Karşıyaka, 84-73’lük galibiyetle yarı finale yükseldi.

Nymburk’un yüksek tempoyla oynadığını biliyor, 90 sayılara çok kolay ulaştığını görüyorduk. Ancak iki sene içinde Ufuk Sarıca’nın ellerinde ligimizin en iyi savunmacılarından birisi haline gelen Pınar Karşıyaka’nın savunmasına da çok güveniyorduk.

Tam da düşündüğümüz gibi oldu. En önemli kozlarımızdan Kenneddy’nin maçın başında sakatlanması da Kaf-Kaf’ı yolundan çevirmedi. Kenardan gelen Metecan’ın 12 sayı, 13 ribaunt, 3 asistlik performansı o kadar değerliydi ki... Ligin en iyi beşinde kendisine yer bulan Morgan zaten sahada bulunduğu her an fark yarattı, 18 sayı, 16 ribaunt, 3 asist ve tam 5 blokla yine devleşti. Böyle bir rakibin 74’te kalmasında o 5 blok kadar, 2. yarıya Ufuk Sarıca’nın beşte başlattığı Yunus Emre’nin başlattığı baskı da etkiliydi. Yani ilk yarıda istediğini bulamayan Ufuk Hoca, rakibi devirecek formülü cebine koyup, soyunma odasından gelmişti. İlk yarıda aksayan noktalardan bir tanesi de dış atışlardı, 12’de 1 üçlük isabeti bizi çok zorlamıştı. O krizi de ilk yarıyı 3 sayıyla bitirdikten sonra, 2. yarıya tam 5 üçlük sığdırıp 19 sayıya ulaşan Henry ile aştı temsilcimiz, M’Baye de tüm sezonki istikrarını sürdürüp, 20 sayı bulunca, yarı final yolu açıldı.

Haberin Devamı

Artık yarı finalde Pınar Karşıyaka. Yıllardır hayalini kurduğu kupa artık 2 maç uzakta. Çok yakışacak gerçekten hem Pınar Karşıyaka camiasına hem Ufuk Sarıca’ya hem de asla pes etmeyen aslan yürekli oyuncularına...