Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Siyah-beyazlı ekip, geçtiğimiz hafta play-off biletini alan kırmızı-siyahlıları 5 oyuncusundan çift haneli skor katkısı aldığı maçta devirdi. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde son maçlar öncesi normal sezon sıralaması için elini güçlendirdi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 29. hafta mücadelesinde Beşiktaş Sompo Japan, Eskişehir Basket’i 87-69 yenmeyi başardı, 19. galibiyetine ulaştı.

Mücadeleye hızlı başlayan Beşiktaş özellikle Clark’ın etkili performansıyla üstünlüğü ele aldı ve ilk çeyreği 20-15 önde tamamladı. 2. periyotta savunma baskısını artıran ve rakibini art arda top kayıplarına zorlayan Beşiktaş, kolay basketler bularak arayı açmayı başladı, soyunma odasına 41-32 galip girmeyi başardı. Eskişehir, sezonun flaş ismi Buğrahan’ın art arda bulduğu üçlüklerle rakibine direnmeye çalışsa da, hücumda çok iyi bir ritm bulan ve 5 oyuncusuyla çift haneli sayılara ulaşan ev sahibi, son çeyreğe de 61-57 önde giren takım oldu.

Haberin Devamı

Saha avantajı için

Uzun süredir sakatlığı nedeniyle oynamayan Rowland, kadroda bulunsa da yine süre alamayınca Eskişehir, rakibinin artan savunma baskısı karşısında bir kez daha hücum etmekte zorlandı ve son çeyrekte 12 sayıda kaldı. Clark, Strawberry ve Weems ile skor bulmayı sürdüren Beşiktaş arayı giderek açarak, salondan da 18 sayı farkla galip ayrıldı.

Bu sonuçla 19. galibiyetini elde eden Beşiktaş Sompo Japan, son maçında ligde kalmayı başaran Büyükçekmece’yi devirirse normal sezonu ilk 4 içinde bitirerek saha avantajına sahip olacak. Aksi durumda ligde kalma yarışındaki Gaziantep’i konuk eden Darüşşafaka’nın da kaybetmesini bekleyecek.