Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Muratbey Uşak deplasmanında rahat bir oyun sergileyen Beşiktaş Sompo Japan, 18 farkla kazandı, zirve yarışında yara almadı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 17. hafta mücadelesinde Beşiktaş Sompo Japan, Muratbey Uşak’ı deplasmanda 84-66 yenmeyi başardı.

Maça dış atışlarla başladı siyah-beyazlı ekip, Strawberry ve Clark’ın bulduğu isabetlerle ilk çeyrekte 7’de 5 üçlük attı, 25-19 öne geçmeyi başardı.

İkinci çeyrekte Thompson’ın da devreye girmesiyle arayı açan ve 29-19’da farkı çift hanelere çıkaran Beşiktaş, 34-19 ile 15 farkı da yakaladı. Auguste ile içeriden, Vasiliauskas ile dışarıdan isabetler bulan Uşak, farkı 3 sayıya kadar indirse de, devreyi 47-40 önde bitiren Beşiktaş oldu.

Haberin Devamı

İkinci yarıda daha rahat oynadı Beşiktaş. Ribauntlarda üstünlük kurup, ikinci atış imkanlarını iyi kullanıp, farkı giderek artırdı. Son çeyreğe girilirken 64-48 ile farkı 16 sayıya çıkaran Beşiktaş, 71-50’de 21 farkı da yakaladığı maçın son bölümünde benchteki isimlerine daha fazla şans tanısa da üstünlüğü korumayı başardı, salondan farklı galip ayrıldı. Muratbey Uşak, 17. haftada 12. yenilgisini alarak, alt sıralardan kurtulma şansını kullanamadı.