Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İspanya’da ‘kralın takımı’ olarak tanınan Real Madrid de Ülker Arena gerçeğiyle yüzleşti. Güçlü rakibini adeta sahadan silen ve farkı 31 sayıya kadar yükselten Fenerbahçe, sahasında kaybetmeme serisini 21 maça taşıdı, üst üste ikinci kez Final-Four oynamaya bir adım daha yaklaştı.

Turkish Airlines Euroleague çeyrek final serisi 2. maçında Fenerbahçe, Real Madrid’i 100-78 ile geçti, durumu 2-0’a getirdi.

İlk maçta savunma ile ayakta kalmış, Real Madrid gibi bir hücum takımını devrede 29 sayıda tutmayı başarmış ve sonunda da kazanmıştı temsilcimiz. İkinci maçta aynı savunmayı, aynı enerji ile yapmanın ne kadar zor olduğunu düşünürken, çok daha fazlasının yapılabileceğini, buna hücumdaki ‘kusursuz fırtına’nın da eklenebileceğini gördük dün gece.

Haberin Devamı

Maça olabilecek en iyi başlangıçla girdi temsilcimiz. Bir maç önce neye uğradığını şaşıran Real Madrid’in sinirlerini iyice geren bir başlangıçtı bu. Datome’nin art arda çaldığı topları, aldığı hücum ribauntlarını basketle bitirmesi, Udoh’un smaçlarıyla tribünleri mest edişi, takım halinde yapılan mükemmel savunma ile daha ilk çeyrekte farkın çift hanelere yükselmesi böyle bir maç için rüya gibiydi.

Obradovic o kadar iyi hazırlamıştı ki takımını bu müthiş seriye, sahadaki hangi beşin agresif adama adama, hangi beşin adam değişmeli savunma yapacağı herkesin ezberindeydi. Ve o adam değişmeler kusursuz yapılınca, Udoh’un her saniye biraz daha devleştiği boyalı alan savunması Real’in elini kolunu bağladı. Rakip coach Laso bir ara ne yapacağını şaşırıp, Hernangomez ile Doncic’i aynı anda sahaya attı ama onlar bu arenada boğa değil, adeta ‘süt danası’ydı. Sonuçta da bu sahanın boğaları onlara şans tanımadı.

Sonuna kadar şov

Ve dün bir kez daha Sloukas’ın oynadığı zaman ne kadar fark yaratabileceği de ispatlandı. Yunan oyuncu, daha 15. dakikada 27 sayıya çıkan farkın kahramanlarındandı. Kenardan gelen Kalinic de, Hickman da, taraftarı kırmayıp 100. sayıyı atan Melih de görevlerini kusursuz yapınca, bizim de ikinci yarıyı anlatmamıza gerek kalmadı. Çünkü sahadaki şov aynen devam etti.