Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren rakibi karşısında ilk yarıda sadece 20 sayı üretebilen sarı-lacivertli ekip, 2. yarıdaki performansıyla kazanmaya yaklaştı ancak normal süre eşitlikle tamamlandı. Uzatmalarda daha dikkatli olan Banvit, Hakan Demir ile 2’de 2 yaptı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne kötü başlayan ve iki hafta önce antrenör değişikliğine giden Banvit, Coach Hakan Demir yönetimindeki 2. maçında Fenerbahçe Beko’yu normal süresi 66-66 biten maçta 83-78 yenmeyi başardı, rahat bir nefes aldı.

Haberin Devamı

İki takım da hücumda maça çok durgun girdi. Fenerbahçe’nin 4-0’lık serisine 6-0 ile yanıt vererek öne geçen ev sahibi, ilk çeyreği 15-11 üstün bitirdi. Fenerbahçe’nin hiç alışık olmadığımız şekilde, ilk yarıda 11 top kaybı yapıp, sadece 1 üç sayı isabeti bulduğu devrede, tempoyu kontrol edip boyalı alanı Morgan ile iyi kullanan Banvit, soyunma odasına da 27-20 galip girdi.

Fenerbahçe, 3. çeyreğe daha kararlı başladı, Melli’nin 2 üçlüğüne, Dixon da katkı yaptı. Perez ile yaşadığı gerginlik de Dixon’ı işin içine soktu, bu çeyrekte 9 sayı buldu. Bu kez 10 dakikada sadece 2 top kaybı yapıp, 4 üçlük bulan Fenerbahçe, son çeyreğe 44-38 galip girdi. Ancak Banvit adına Rıdvan sahne alıp, takımını ateşledi. Neal ile Perez’in de devreye girmesiyle yeniden kontrolü ele alan Banvit, 38. dakikada 60-52 öne geçti. Euroleague’de de inanılmaz dönüşler yapan Fenerbahçe pes etmedi. Bitime 1.16 kala takımı 62-58 gerideyken Datome, Neal’in topunu çalıp, kendisine faul yaptırdı, çizgiden ilk atışı sayı yaptı. Kaçan atışın ardından takımı adına 2. yarının yıldızı Melli hücum ribauntunu 3 sayı isabetiyle tamamlayıp, skoru eşitledi. Normal sürenin bitimine 5 saniye kala Lauvergne’e yaptığı müthiş asistle maçın uzamasını sağlayan Datome, uzatmada çok kritik iki top kaybı yaptı. Bu hataları iyi değerlendiren ve Perez-Moore ikilisiyle taktik faullerde hata yapmayan Banvit, sahasında çok önemli bir maçı kazanmayı bildi.