Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’in 2. haftasında Anadolu Efes, CSKA Moskova’ya 100-96 yenildi.
Aslında Efes için Madrid’de görülen eksikler, Sinan Erdem’de de gözlendi. 96 sayı bulmasına rağmen ilk yarıda olgun hücum edemeyen ve Micic’in birebirleriyle ayakta kalmaya çalışan ancak boş döndüğünde savunmada aksayan bir takım vardı sahada.
Özellikle pota altında. Petrusev’in gölge savunmasına, Euroleague tarihinin ribaunt kralı ve savunma ustası Dunston’ın ‘aşırı’ formsuzluğu da eklenince, istediği sertliği bulamadı Efes, 4 numarada da Singleton aksadı. CSKA’nın sahada sürekli 5 şutörle kalma isteği de savunma dengesini alt üst etti, yardımlar riskli hale geldi. Çizgi gerisindeki performansı papatya falı olan Shengelia bu kez maça iyi girip, o ritmi sürdürünce, ceza atışları tehdit oldu.
Anderson’ın savunma gayreti ve Shved eşleşmesinde fizik üstünlüğünü kurması, ilk yarıda ağrı kesici gibiydi, Micic’in hücumları umutları öldürmedi. Ancak 3. çeyrek başında en büyük darbe, Dunston eşleşmesinde Voigtmann’ın şutlarından geldi. İlk yarıda rakibe fazla hücum ribauntu veren Efes, bu kez rakip potada ribauntları alıyordu ama Larkin’in 13’te 2 saha içi, 7’de 0 üç sayı attığı bir gün, çok olmadı bunların getirisi...
Son periyotta fark 15’e çıktıktan sonra, 3. uzunu Pleiss ve Moerman ile boyalı alandaki ikiliyi buldu Efes, taraftarın da yardımıya baskıyı artırdı, 16-3’lük seri bulup, 52 saniye kala farkı 2’ye çekti. Ancak taktik faullerde istediğini alan CSKA oldu.